Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Ολοταχώς για πόλεμο! Πούτιν: «Η σύγχρονη Ουκρανία είναι δημιούργημα των Μπολσεβίκων από την εποχή του Λένιν»


Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, αναγνώρισε την ανεξαρτησία του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ και σε διάγγελμά του προς τον ρωσικό λαό ενημέρωσε για την απόφασή του, τη στιγμή που η κατάσταση στην Ουκρανία είναι έκρυθμή.

«Θα ήθελα να επισημάνω ότι, από την αρχή, η Ρωσία έκανε τα πάντα για να βοηθήσει στην επίλυση όλων των αναδυόμενων ζητημάτων με ειρηνικά μέσα, με ειρηνικό τρόπο. Για τα εκατομμύρια ανθρώπων που ζουν στην Ουκρανία κανείς δεν τους ρώτησε αν θέλουν να είναι ξεχωριστοί. Η νίκη του κόκκινου στρατού έδωσε εδάφη στην Ουκρανία που ανήκαν στην Γερμανία και στην Πολωνία.

«Η μοντέρνα Ουκρανία είναι δημιούργημα της κομμουνιστικής Ρωσίας. Η Ανατολική Ουκρανία είναι αρχαία ρωσική γη. Η Ουκρανία είναι αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας μας», ανέφερε επίσης ο Ρώσος πρόεδρος στο διάγγελμά του.

«Όταν μας ζήτησαν βοήθεια, η Ρωσία βοήθησε την Ουκρανία. Τους δώσαμε δάνεια, έχουμε περίπου 250 δισ. δολ. Η Ρωσία ανέλαβε όλο το βάρος να πληρώσει το εξωτερικό χρέος της Σοβιετικής Ένωσης».

«Θέλουν να μας επιβάλουν κυρώσεις χωρίς δικαιολογία»

Σε άλλο σημείο του διαγγέλματός του ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε για τις κυρώσεις της Δύσης: «Οι κυρώσεις δεν θα μπορέσουν να συγκρατήσουν την ανάπτυξη της Ρωσίας. Χωρίς δικαιολογία θέλουν να μας επιβάλλουν κυρώσεις και να πλήξουν την εθνική μας ακεραιότητα και τα συμφέροντα και φυσικά όταν δεν έχουμε καμία απάντηση από τις ΗΠΑ για τα συμφέροντά μας, πρέπει να δράσουμε.

Όσο για την κατάσταση στο Ντονμπάς, το Κίεβο θέλει πόλεμο ακαριαίο και που θα έχει πολλά θύματα. Κάθε μέρα βομβαρδίζουν οικισμού στο Ντονμπάς».

5 σχόλια:

  1. μπραβο Πουτιν σπαστους τον τσαμπουκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι θέμα τσαμπουκά. Απλά ήρθε η ώρα να αντιδράσει η Ρωσία στη συνεχιζόμενη συρρίκνωση της σφαίρας επιρροής της μετά την πτώση του κομμουνισμού. Έχασε πολλά η Ρωσία όλα αυτά τα χρόνια. Ας μην ξεχνάμε ότι όλες οι χώρες της ανατολικής Ευρώπης βρίσκονταν στη ρωσική σφαίρα επιρροής ενώ σήμερα ανήκουν στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσει και την Ουκρανία να κάνει το ίδιο, γιατί προς τα εκεί πήγαινε το πράγμα.

      Το ποια θα είναι η συνέχεια μένει να το δούμε. Πάντως οι κυρώσεις που προαναγγέλλουν από πλευράς ΕΕ, από τη μια κάνουν τον Πούτιν να γελάει (πιστεύω), αλλά από την άλλη μπορεί να υποβάλουν το ρωσικό λαό σε μεγαλύτερες δοκιμασίες, κάτι σίγουρα ανεπιθύμητο από ανθρωπιστική σκοπιά.

      Διαγραφή
  2. η Κυπρος ειναι κατεχομενη 50 χρονια ποτε τ αρχιδια οι δυτικοι θα στειλου στρατο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το κοσοβο παράνομα το αναγνωρισαν οι δυτικοι, εχει να πει κανείς κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο καλύτερος Πρόεδρος όλον τον εποχών. Μπράβο στον Πουτιν, επιτέλους στο Ντονμπάς θα έχει Ειρήνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News