Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Θ. Τζάκρη για εξοπλιστικά: «Διεφθαρμένος και πατριώτης δεν γίνεται» (ΒΙΝΤΕΟ)


Η Βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Θεοδώρα Τζάκρη στην παρέμβασή της στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την «Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας» αναφέρθηκε αρχικά στην διαφορά κυβερνητικής αντίληψης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να διαθέτει τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους και χωρίς να έχει παραλάβει ώριμα σχέδια εξοπλιστικών προγραμμάτων διέσωσε το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων και όταν χρειάστηκε χωρίς δισταγμό υπερασπίστηκε την εθνική μας κυριαρχία, ξεκάθαρα και άμεσα, ενώ επί των ημερών της ΝΔ, οι Τούρκοι κινούνται ανενόχλητοι, διαβάζοντας την αδυναμία του κ. Μητσοτάκη να σταθεί στο ύψος των εθνικών περιστάσεων κυρίως γιατί αυτός θεωρεί ότι η εξωτερική πολιτική γίνεται με τα δελτία τύπου και όχι στο πεδίο της εφαρμογής των αποφάσεων που λαμβάνονται στο πλαίσιο στρατιωτικής και διπλωματικής αξιολόγησης.

Αναφέρθηκε στην συνέχεια στους λόγους εθνικού συμφέροντος που υπαγορεύουν την υπερψήφιση από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της προμήθειας των τριών φρεγατών Belahra και των τορπιλών, παρά τις καθυστερήσεις και την μη συμμετοχή της ελληνικής, κρατικής και ιδιωτικής, αμυντικής βιομηχανίας στην διαδικασίας της κατασκευής των πλοίων ενώ εξήγησε τους λόγους της καταψήφισης της απόκτηση 6 επιπλέον αεροσκαφών Rafale (πέραν των 18 Rafale τα οποία ψήφισε και ο ΣΥΡΙΖΑ) ως αντίθετη στην “προτεραιοποίηση” των ίδιων των ενόπλων δυνάμεων και στο συμφέρον των δημόσιων οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News