Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Ζυμαρικά με κρεμώδη σάλτσα κοτόπουλου, μπέικον και πέστο


Γεύσεις και υλικά που συνδυάζονται άριστα

Υλικά

- 6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο

- 2 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές

- 2 κ. γλ. αλάτι

- 1 κ. γλ. πιπέρι

- 1 κ. γλ. σκόνη σκόρδου

- 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

- 4 σκελίδες σκόρδου λιωμένες

- 140 γρ. σπανάκι

- 5 φλ. τσαγιού γάλα

- 450 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας

- 1/2 φλ. τσαγιού πέστο

- 1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα και επιπλέον για το σερβίρισμα

- Φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Μαγειρέψτε το μπέικον σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό.

Βήμα 2

Προσθέστε το κοτόπουλο, τη σκόνη σκόρδου και αλατοπιπερώστε. Μαγειρέψτε μέχρι το κοτόπουλο να μην είναι πλέον ροζ και αφαιρέστε μόνο το κοτόπουλο από την κατσαρόλα.

Βήμα 3

Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 4

Μόλις καραμελώσουν τα κρεμμύδια προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να χάσει όλα τα υγρά του.

Βήμα 5

Ρίξτε και το γάλα και αφήστε να πάρει μια βράση.

Βήμα 6

Προσθέστε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά και βράστε σε μέτρια φωτιά έως ότου το γάλα συμπυκνωθεί και τα ζυμαρικά μαγειρευτούν.

Βήμα 7

Ρίξτε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και ανακατέψτε το πέστο και την παρμεζάνα.

Βήμα 8

Γαρνίρετε με μαϊντανό και παρμεζάνα και απολαύστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News