Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Ομιλία του Λ. Βασιλειάδη στη Βουλή για τον Εκσυγχρονισμό του e-ΕΦΚΑ


Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης τοποθετήθηκε στη συζήτηση στη Βουλή για τον εκσυγχρονισμό του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, εστιάζοντας στην πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι συναλλασσόμενοι με τον e-ΕΦΚΑ σήμερα, στις συνεχιζόμενες καθυστερήσεις, στις ουρές και στην ταλαιπωρία.

Ο Βουλευτής ανέφερε χαρακτηριστικά παραδείγματα πολιτών από την Πέλλα, όπως την περίπτωση αναπηρικής σύνταξης η οποία αναμένει 10 μήνες από την απόφαση του ΚΕΠΑ και ακόμα δεν έχει γίνει πληρωμή, την περίπτωση φοιτήτρια, χωρίς άλλα εισοδήματα, η οποία περιμένει την απονομή ορφανικής σύνταξης επειδή έχασε τη μητέρα της, από τον Νοέμβριο του 2018, περιπτώσεις δικαιούχων εξωιδρυματικού επιδόματος λόγω παραπληγίας όπου ο ασφαλισμένος απεβίωσε πριν προλάβει να πληρωθεί, και οι νόμιμοι κληρονόμοι συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται και περιπτώσεις ασφαλισμένων με διαδοχική ασφάλιση στην Ελλάδα αλλά και χρόνο ασφάλισης στο εξωτερικό,οι οποίοι ταλαιπωρούνται λόγω καθυστερήσεων στην επικοινωνία των υπηρεσιών.

Στο συμπέρασμά του ο Λάκης Βασιλειάδης τόνισε πως η μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορεί να ολοκληρωθεί χωρίς τον εκσυγχρονισμό του e-ΕΦΚΑ, και αυτό γίνεται με την ψήφιση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.

Επιπλέον, ο Βουλευτής αναφέρθηκε στην ανάγκη εξορθολογισμού του ασφαλιστικού συστήματος, ώστε να μην υπάρχουν αγροτικές συντάξεις χαμηλότερες και από την Εθνική Σύνταξη, όπως ισχύει με βάση τον Νόμο του ΣΥΡΙΖΑ,στην ανάγκη εξομοίωσης των κριτηρίων πρόωρης συνταξιοδότησης για τους γονείς και συγγενής που φροντίζουν Άτομα με Αναπηρία, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και στην ανάγκη επανεξέτασης των ορίων χρεών προς τους πρώην ασφαλιστικούς φορείς για την απονομή σύνταξης, σε συνδυασμό με ένα μηχανισμό που συνδυάζει την άμεση απονομή με παρακράτηση ποσού μέχρι την αποπληρωμή του χρέους.

Το βίντεο της ομιλίας:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News