Η μεσογειακή εκδοχή για το εθνικό πιάτο της 25ης Μαρτίου
Υλικά
- 4 φιλέτα μπακαλιάρου
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. σ. χυμό λεμονιού
- 1/4 φλ. τσαγιού πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι
- 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 1 πακέτο ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 κ. γλ. αποξηραμένος βασιλικός
- 1 κ. γλ. αποξηραμένος άνηθος
- 1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί.
Βήμα 2
Προσθέστε τα 4 φιλέτα μπακαλιάρου στο ταψί και καλύψτε μια με 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού.
Βήμα 3
Προσθέστε 1/4 φλιτζάνι πράσινες ελιές, 1/2 κόκκινο κρεμμύδι σε φέτες και 1 πακέτο ντοματίνια κομμένα στη μέση γύρω από τον μπακαλιάρο.
Βήμα 4
Πασπαλίστε με το βασιλικό, τον άνηθο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
Βήμα 5
Ψήστε για 10 λεπτά ή μέχρι ο μπακαλιάρος να φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 62 βαθμών.
Βήμα 6
Σερβίρετε με επιπλέον φέτες λεμονιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News