Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

Απέχει πολύ το τέλος της πανδημίας; - Τι λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας


Το τέλος της πανδημίας βρίσκεται πολύ μακριά, δήλωσε σήμερα μια εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), επικαλούμενη μια αύξηση των κρουσμάτων που προκύπτει από τα πιο πρόσφατα εβδομαδιαία στοιχεία του.

Ερωτηθείσα από έναν δημοσιογράφο σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της λήξης της πανδημίας, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στη Γενεύη, η Μάργκαρετ Χάρις αππάντησε ότι «απέχει πολύ από το τέλος».

«Βρισκόμαστε σαφώς στα μέσα της πανδημίας», πρόσθεσε η ίδια.

Απέχει πολύ το τέλος της πανδημίας

Στην Ευρώπη, ένα νέο κύμα COVID φαίνεται να ενισχύεται, τροφοδοτούμενο σε μεγάλο βαθμό από την υποπαραλλαγή BA.2 της Όμικρον, καθώς οι περιορισμοί υγείας συνεχίζουν να χαλαρώνουν.

Η Ιταλία πάντως καταργεί την υποχρέωση επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού, τεστ για τον κορoνοϊό ή βεβαίωσης νόσησης για την είσοδο σε δημόσιους χώρους από την 1η Μαΐου. Ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, του Βελγίου και της Ελλάδας, έχουν άρει πρόσφατα τους περιορισμούς για τον COVID-19.

Η Γερμανία αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα τη λήξη ορισμένων μέτρων δημόσιας υγείας.

Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο θα μπορούσε να είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, προειδοποίησε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους και επισήμανε ότι αρκετές χώρες αναφέρουν μείωση των διαγνωστικών τεστ που διενεργούνται για την COVID-19.

Οι νέες μολύνσεις αυξήθηκαν κατά 8% παγκοσμίως την περασμένη εβδομάδα.

Τα στοιχεία που δείχνουν παγκόσμια αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 θα μπορούσαν να προαναγγέλλουν ένα πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα, προειδοποιεί ο ΠΟΥ.

Μετά από περισσότερο από ένα μήνα πτώσης, τα κρούσματα COVID άρχισαν να αυξάνονται σε όλο τον κόσμο την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ο ΠΟΥ, με τα lockdown στην Ασία και την επαρχία Τζιλίν της Κίνας να δίνουν μάχη για να περιορίσουν ένα ξέσπασμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News