Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

«Χτυπήματα κάτω από τη μέση» Χρ. Μπάτση - Ν. Παρούτογλου – Χαμός στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας


Σφοδρή κόντρα εκτυλίχθηκε κατά τη διαδικτυακή Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και του άλλοτε συγκυβερνήτη Νίκου Παρούτογλου.

Ο κ. Παρούτογλου, αναφερόμενος στον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του και με αφορμή την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στο Κάστρο της Χρυσής όπου δεν κλήθηκε κανένα μέσο ενημέρωσης, είπε απευθυνόμενος στον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του: «Έχετε ξεπεράσει και την χούντα στην λογοκρισία των ΜΜΕ». Ταυτόχρονα, άφησε αιχμές για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τον τοπικό Τύπο.

Στη συνέχεια, ο κ. Παρούτογλου απευθύνθηκε στον κ. Μπάτση και του έθεσε το εξής ερώτημα: «Σας ρώτησα που πήγανε τα ξύλα από τα δέντρα που έπεσαν κατά την πρόσφατη κακοκαιρία. Η απάντηση ήταν ότι μοιράστηκαν. Εγώ προσωπικά μίλησα με πολλούς Προέδρους και κανένας δεν μου είπε ότι ενημερώθηκαν γι’ αυτό και ότι μοιράστηκαν σε κάποιους ανθρώπους. Αντίθετα, πολλοί λένε, και χωριανοί σας, ότι τα ξύλα τα πήρατε στην μάντρα σας. Και σας ρωτάω ευθαρσώς, τα πήγατε για να τα μοιράσετε από εκεί; Δώστε μια ειλικρινή απάντηση». Ο Δήμαρχος από την πλευρά του παραδέχτηκε ότι τα ξύλα πήγαν στην μάντρα του, ωστόσο αυτό έγινε για πρακτικούς λόγους και μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες θα γίνουν όλες οι διαδικασίες που πρέπει, σημειώνοντας πως δεν θα είχε ανάγκη από αυτά τα ξύλα.

 

Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Παρούτογλου άσκησε κριτική στη Δημοτική Αρχή και για τον τρόπο που διαχειρίζεται τα χρηματοδοτικά εργαλεία, παραθέτοντας κάποιες προτάσεις. Έντονη ήταν η αντίδραση του Αντιδημάρχου Γιάννη Κετικίδη, ο οποίος έκανε λόγο για «τζογαδόρικη πολιτική», ενώ θύμισε στον κ. Παρούτογλου πως έχει διοικήσει ξανά τόσο κατά τη δημοτική περίοδο 2011-2014, όσο και τον πρώτο χρόνο της παρούσας Δημοτικής Περιόδου όπου υπήρξαν συνεργάτες και όπως είπε δεν έκανε τίποτα, αλλά ήταν μόνο λόγια.

Ηχηρή παρέμβαση Σ. Χατζηδημητρίου

Σε όλη αυτή τη μεγάλη κόντρα που έχει ξεσπάσει, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η παρέμβαση του Σάκη Χατζηδημητρίου, ο οποίος τόνισε πως θλίβεται και αναρωτιέται για τη σχέση Μπάτση - Παρούτογλου που υπήρξαν συνεργάτες στην αρχή της δημοτικής περιόδου και έκανε λόγο για «χτυπήματα κάτω από τη μέση».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Χατζηδημητρίου είχε ως εξής:

«Ειλικρινά, θλίβομαι βαθιά, γιατί τώρα αρχίζει να φαίνεται το πνεύμα συνεργασίας και αλληλοκατανόησης που υπήρχε στον πρώτο χρόνο συνεργασίας των συνδυασμών Μπάτση και Παρούτογλου. Είναι φανερή η εκτίμηση που είχε ο ένας προς τον άλλο. Αλήθεια, κύριοι συνάδελφοι, τόσο έξω πέσατε στις εκτιμήσεις σας; Αρχίζουν τα χτυπήματα κάτω από τη μέση. Είναι κρίμα. Θλίβομαι και αναρωτιέμαι, αν αξίζει να συμμετέχω από τώρα και στο μέλλον σε τέτοιου επιπέδου Συνεδριάσεις».

3 σχόλια:

  1. Παρουτογλου ο μόνος που είπε τα πράγματα όπως είναι για τα τοπικά ΜΜΕ ούτε ο μπινος ούτε ο χαζτηδημητειου τόλμησαν να το κάνουν, για να μην ανοίξουν μέτωπα. Μπράβο στο Νίκο αν και δε τον ψήφισα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ξύλα κανονικά πρέπει να βγουν δημοπρασία. Είναι περιουσία του Δήμου και όχι να χαριστούν, αλλά έτσι έχουμε μάθει με ξένα κόλλυβα όλοι γινόμαστε χουβαρντάδες προς το συμφέρον του λαού. Ή μήπως των ψηφοφόρων;

      Διαγραφή
  2. Μπράβο στον Παρουτογλου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News