Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

Βαγγέλης Θωμάς: Παρεμβάσεις στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας


Οι παρεμβάσεις του Δημοτικού Συμβούλου Έδεσσας Βαγγέλη Θωμά στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 13ης/4/2022

Ξεκίνησα τις παρεμβάσεις μου θέτοντας το θέμα του πόσιμου νερού στη Κοινότητα της Άρνισσας. Συγκεκριμένα, στην κοινότητα του Δήμου μας εδώ και τέσσερις με πέντε μήνες δεν λειτουργεί ο αγωγός που μεταφέρει το νερό από τις πηγές του Καϊμάκτσαλαν, με αποτέλεσμα οι συνδημότες μας να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης.

Ερώτημα 1ο:: Για ποιο λόγο δεν λειτουργεί ο αγωγός; Ερώτημα 2ο: Γιατί έχει καθυστερήσει η αποκατάσταση του προβλήματος;

Ζήτησα αναλυτική ενημέρωση. Ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Ε μου απάντησε ότι πράγματι υπάρχει πρόβλημα, το οποίο έχει προκύψει από τα Χριστούγεννα του περασμένου έτους. Εξαιτίας όμως του γεγονότος ότι αυτό το υδρευτικό δίκτυο διαπερνούσε μέσα από ιδιοκτησίες, κρίθηκε αναγκαίο να υπάρξει μέριμνα έτσι ώστε το δίκτυο να διαπερνά δημόσιο δρόμο. Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος, το έργο αυτό ανατέθηκε σε εργολάβο και εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να ολοκληρωθεί.

Στη συνέχεια ενημέρωσα την Δημοτική Αρχή για την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα πεζοδρόμια μέσα στα νεκροταφεία της πόλης μας, τα οποία είναι διαλυμένα και θα πρέπει να προβούμε άμεσα στην αποκατάστασή τους ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού των συμπολιτών μας που επισκέπτονται τα κοιμητήρια καθώς και ως υποχρέωσή μας για τα τέλη που πληρώνουν οι δημότες. Ο Δήμαρχος μου απάντησε ότι πράγματι υπάρχει ζήτημα και τους επόμενους μήνες θα επιδιορθωθούν και θα τσιμεντοστρωθούν οι διάδρομοι των κοιμητηρίων.

Τέλος, ζήτησα διεξοδική ενημέρωση σχετικά με το θέμα που τέθηκε εκτάκτως στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου την περασμένη Τετάρτη, 6/4/22, για την «Αποδοχή όρων συμμετοχής, υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα ‘’Παρεμβάσεις με στόχο την βελτίωση του δημόσιου χώρου’’ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τίτλο «Ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου Δημαρχείου Έδεσσας» και συγκρότηση επιτροπής διερεύνησης τιμών. Διευκρινίζω ότι το θέμα «ήρθε» κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση. Αν και αυτή η προκήρυξη του Υπουργείου εκδόθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου και η Δημοτική Αρχή είχε σκοπό να εντάξει το έργο σε αυτό το πρόγραμμα, το έφερε στη συνεδρίαση κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Για να μην χαθεί (και άλλος) πολύτιμος χρόνος και ενδεχομένως και το ίδιο το έργο, προσωπικά έδωσα την θετική μου ψήφο, ωστόσο δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα για την προχειρότητα, τον χρόνο και τον τρόπο που ήρθε επίσημα το σοβαρό αυτό θέμα στην Οικονομική Επιτροπή. Ο κ. Δήμαρχος, στην απάντησή του αναγνώρισε ότι έχω δίκιο και, όπως είπε, προκειμένου να μην χαθεί το έργο κατατέθηκε στο Υπουργείο μια προμελέτη, η οποία δεν είναι οριστική και γι’ αυτό μόλις αυτή ολοκληρωθεί, το θέμα θα παρουσιαστεί αναλυτικά στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News