Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

Βορεινό: Επιτυχημένη η εκδήλωση των «Γιαγιάδων της Καρδιάς» για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή (ΦΩΤΟ)


Δείτε τον χαιρετισμό του Προέδρου της Ιστορικής και Λαογραφικής Εστίας Αλμωπίας «Αλησμόνητες Πατρίδες» Σταύρου Βαφειάδη:

Εκ μέρους της Ιστορικής και Λαογραφικής Εστίας Αλμωπίας «Αλησμόνητες Πατρίδες», από τη θέση του Προέδρου, θα ήθελα να ευχαριστήσω ολόθερμα τις «Γιαγιάδες της Καρδιάς» Βορεινού.

Θέλω να μεταφέρω όλη την αγάπη μας σε αυτές τις κυρίες, οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτύξει ένα σπουδαίο έργο, που έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο. Το φιλανθρωπικό τους έργο, έχει γίνει ευρέως γνωστό και αποτελούν για όλους μας παράδειγμα ανθρωπιάς. Ειλικρινά σας θαυμάζουμε για τη δύναμη ψυχής και τα μηνύματα αλληλεγγύης που στέλνετε με τις δραστηριότητές σας.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την πρόσκληση σε αυτή την υπέροχη εκδήλωση. Αποτελεί για εμάς μεγάλη τιμή να είμαστε ανάμεσα σε τόσο όμορφους ανθρώπους.

Στόχος του συλλόγου μας είναι η ανάδειξη και διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, του πολιτισμού μας. Ιδιαίτερα φέτος που συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, είναι επιτακτική η ανάγκη να κρατήσουμε τη μνήμη άσβεστη. Να μη ξεχάσουμε τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας που ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους και αναζήτησαν μια καλύτερη τύχη. Αυτούς που ξαναγεννήθηκαν από τις στάχτες τους, που μέσα από όλες τις δυσκολίες που βίωσαν, κατάφεραν σπουδαία επιτεύγματα. Να μη ξεχάσουμε ούτε αυτούς που θανατώθηκαν εκεί.

Πέρα από την τιμή και τη μνήμη που οφείλουμε στους προγόνους μας, υπάρχει και ένας ακόμα σημαντικός λόγος που δεν πρέπει να ξεχάσουμε: Η ιστορία είναι σημαντικό να μας διδάσκει, ώστε μελλοντικά να αποφύγουμε ως έθνος ανάλογες τραγωδίες, οι οποίες προέκυψαν μέσα από μεγάλα λάθη. Λάθη που τα πλήρωσε ο απλός κόσμος, με τις γνωστές θλιβερές συνέπειες, που αποτελούν αφορμή για τη σημερινή εκδήλωση.

. .








1 σχόλιο:

  1. Μπράβο στις γιαγιάδες της καρδιάς
    Μπράβο στις αλησμόνητες Πατρίδες
    Υπέροχοι όπως πάντα
    Μπράβο Σταυρό κρατά τον σύλλογο μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News