Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

«Από τάξιμο σπίτι δεν χάλασε...»


Για πρωτοφανή εμπαιγμό κάνουν λόγο πολλοί παραγωγοί της περιοχής μας, αναφερόμενοι στην πρόταση που κατέθεσε στις 20 Ιουνίου ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπάτσης είχε προτείνει να δοθεί από την Κυβέρνηση το ποσό των 5.000 ευρώ ανά παραγωγό της Αλμωπίας και να αυξάνεται ανάλογα με τα παραγωγικά στρέμματα. Αν και ο Δήμαρχος χαρακτήρισε την πρόταση «απόλυτα ρεαλιστική», μάλλον ήταν ένα «πυροτέχνημα», καθώς όπως είναι γνωστό οι αποζημιώσεις γίνονται μέσω του ΕΛΓΑ και όχι από κάποιο… μαγικό ταμείο. Τέλος, ο κ. Μπάτσης δεσμεύτηκε πως θα μεταβεί στην Αθήνα και θα έχει συναντήσεις με Υπουργεία για να υλοποιηθεί η πρότασή του.

Κοντεύει να περάσει ένας μήνας και το μόνο που έχει γίνει είναι μια… τρύπα στο νερό. Επιβεβαιώνονται με τον χειρότερο τρόπο αυτοί που έκαναν λόγο για μια πρόταση με έντονα στοιχεία λαϊκισμού, χωρίς κανένα υπόβαθρο. Είναι ενδεικτικό ότι ενώ ζήτησε εκ των υστέρων την στήριξη των Βουλευτών, δεν φρόντισε να συζητήσει μαζί τους ουσιαστικά ώστε να βρεθεί μια όντως ρεαλιστική λύση και όλοι μαζί να διεκδικήσουν το καλύτερο για τους αγρότες.

Είναι δεδομένο πως όλη η τοπική κοινωνία στηρίζει κάθε πρόταση που έχει ως στόχο την ενίσχυση της τοπικής μας οικονομίας. Όταν όμως αυτή η πρόταση δεν βασίζεται σε πραγματικά δεδομένα και… πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες, τότε είναι δεδομένο το αποτέλεσμα. Καλή η πολιτική, καλές οι μεγάλες υποσχέσεις, καλά τα όμορφα λόγια, όμως όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος.

6 σχόλια:

  1. Άρα ρε παιδιά δε φταίει ο κύριος Δήμαρχος (ο οποίος είναι και ο ίδιος παραγωγός), αλλά αυτοί που δεν τα δίνουν. Αυτός έκανε την πρόταση του από εκεί και πέρα ευθύνη της κυβέρνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιος θα τον πάρει στα σοβαρά στα υπουργεία με αυτά που λέει;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Pio.koma.ipostirizi.ton.mdatsi.to.idio.ine.ke.aftos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σιγά ρε παιδιά τι ύφος είναι αυτό και οι τρεις;;;; Θα σας δει κανένας που δεν ξέρει και θα νομίζει ότι είστε διδάκτορες σε κανένα πανεπιστήμιο της Οξφόρδης......... Αρε το καλάμι τι σου κάνει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και στην θεομηνία ο Δήμος πήρε χρήματα χωρίς να καταγραφεί καμία ζημιά των πολιτών.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News