Σάββατο 9 Ιουλίου 2022

Τηγανητά μπαστουνάκια μοτσαρέλας


Νόστιμο συνοδευτικό για το κρασί ή την μπύρα

Υλικά

- 450 γρ. μπαστουνάκια μοτσαρέλας

- 2 μεγάλα αυγά

- 1/4 φλ. τσαγιού νερό

- 1 1/2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένη φρυγανιά

- 1/2 κ. γλ. αλάτι σκόρδου

- 2/3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

- 1/3 φλ. τσαγιού κορν φλάουρ

- 2 φλ. τσαγιού λάδι για το τηγάνισμα, ή όσο χρειάζεται

Εκτέλεση

Βήμα 1

Χτυπήστε το νερό και τα αυγά σε ένα μικρό μπολ. Ανακατέψτε τη θρυμματισμένη φρυγανιά και το αλάτι σκόρδου μαζί σε ένα μεσαίο μπολ. Ανακατέψτε το αλεύρι και το κορν φλάουρ μαζί σε ένα τρίτο μπολ.

Βήμα 2

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι μέχρι να κάψει καλά.

Βήμα 3

Περάστε ένα μπαστούνι μοτσαρέλας από το μείγμα με το αλεύρι και τινάξτε την περίσσεια. Βουτήξτε το στο μείγμα αυγών και περάστε το από τη φρυγανιά μέχρι να καλυφθεί καλά.

Βήμα 4

Τοποθετήστε το παναρισμένο μπαστούνι μοτσαρέλας σε ένα πιάτο ή σε μια σχάρα. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα μπαστουνάκια μοτσαρέλας.

Βήμα 5

Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι ή μια λαβίδα για να μεταφέρετε 3 έως 4 μπαστουνάκια μοτσαρέλας στο καυτό λάδι. Τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν, περίπου για 30 δευτερόλεπτα.

Βήμα 6

Αφαιρέστε από τη φωτιά και ακουμπήστε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας. Επαναλάβετε για όλα τα μπαστουνάκια μοτσαρέλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News