Εναλλακτική πρόταση για μια καθιερωμένη επιλογή
Υλικά
- 4 χοιρινές μπριζόλες
- 1/2 κ. γλ. πάπρικα
- 1/2 κ. γλ. πιπέρι καγιέν
- 1/2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
- 1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 4 κ. σ. καστανή ζάχαρη
- Ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε ένα μπολ τοποθετήστε τα μπαχαρικά -πάπρικα, πιπέρι καγιέν, σκόρδο σε σκόνη, μαύρο πιπέρι και αλάτι- και ανακατέψτε.
Βήμα 2
Τοποθετήστε τις μπριζόλες μία μία μέσα στο μπολ και ανακατέψτε με τα μπαχαρικά.
Βήμα 3
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι που είναι κατάλληλο για φούρνο σε μέτρια- υψηλή φωτιά. Όταν το λάδι κάψει, προσθέστε τις μπριζόλες. Μαγειρέψτε για περίπου 3- 5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο καραμελωμένο χρώμα.
Βήμα 4
Μόλις ροδίσουν, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη σε κάθε χοιρινή μπριζόλα. Γυρίστε κάθε χοιρινή μπριζόλα, ώστε και οι δύο πλευρές να πάρουν λίγη λιωμένη καστανή ζάχαρη. (Μην προσθέσετε την καστανή ζάχαρη πολύ νωρίς, γιατί αλλιώς η ζάχαρη θα καεί και θα καπνίσει το δωμάτιο).
Βήμα 5
Ψήστε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά (ή παραπάνω αν κρίνετε ότι οι μπριζόλες δεν έχουν ψηθεί καλά).
Βήμα 6
Πριν το σερβίρισμα, περιχύστε τις μπριζόλες με το γλάσο που έχει σχηματιστεί στο ταψί. Σερβίρετε με τα λαχανικά της επιλογής σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News