Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Σαλάτα παντζάρια με σος γιαουρτιού


Με λάιμ και μέλι για μια ισορροπημένη γεύση

Υλικά

- 2 μέτρια παντζάρια

- Λίγο ελαιόλαδο

- 20 γρ. αμύγδαλα χωρίς φλούδα

- 1/2 κ. γλ. κύμινο

- 1 κόκκινο μήλο, κομμένο σε κύβους

- 1 πράσινο μήλο, κομμένο σε κύβους

- 1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

- Μια χούφτα φρέσκα μυρωδικά

- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

- Για τη σος: 150 γρ. γιαούρτι, το χυμό και το ξύσμα από ένα λάιμ, 2 κ. γλ. μέλι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βήμα 2

Στρώστε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί και τοποθετήστε τα παντζάρια στη μέση. Αλατοπιπερώστε και περιχύστε με λάδι. Τυλίξτε το αλουμινόχαρτο γύρω από τα παντζάρια, σφραγίστε και ψήστε για 1 ώρα.

Βήμα 3

Τοποθετήστε ένα μικρό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και καβουρδίστε τα αμύγδαλα και τους σπόρους κύμινου για 2 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσουν.

Βήμα 4

Καθαρίστε και κόψτε τα παντζάρια σε κύβους 2 εκατοστών και τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ. Ανακατέψτε με το μήλο, τους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους και τα μυρωδικά.

Βήμα 5

Για να φτιάξετε το ντρέσινγκ, ανακατέψτε τα υλικά σε ένα μπολ και λίγο πριν το σερβίρισμα ανακατέψτε καλά με τη σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News