Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

Τραγανές μπουκιές κοτόπουλου γεμιστές με μοτσαρέλα


Πρόταση που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Υλικά

- 450 γρ. κοτόπουλο

- 1 μπάλα τυρί μοτσαρέλα

- 2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά

- 1 κ. σ. σκόρδο σε σκόνη

- 1 κ. σ. αποξηραμένο βασιλικό

- 1 κ. σ. αποξηραμένο μαϊντανό

- 1 κ. σ. αλάτι

- 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι

- 2 αυγά

- Λάδι, για το τηγάνισμα

- 1 φλ. τσαγιού σάλτσα μαρινάρα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Κόψτε τα τρυφερά κομμάτια κοτόπουλου σε κομμάτια 4 εκατοστών.

Βήμα 2

Πάρτε ένα μαχαίρι και κόψτε προσεκτικά μια τρύπα στα κομμάτια του κοτόπουλου. Φροντίστε να μην κόψετε μέχρι την άλλη πλευρά, και γεμίστε τις τρύπες με τυρί μοτσαρέλα.

Βήμα 3

Τοποθετήστε την τριμμένη φρυγανιά σε ένα μπολ και ανακατέψτε με τη σκόνη σκόρδου, τον αποξηραμένο βασιλικό, τον αποξηραμένο μαϊντανό και το αλάτι.

Βήμα 4

Περάστε το κοτόπουλο από το αλεύρι, μετά από τα χτυπημένα αυγά και τέλος από το μείγμα της φρυγανιάς.

Βήμα 5

Προσθέστε λάδι σε ένα τηγάνι και θερμάνετε μέχρι να κάψει. Τηγανίστε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθεί πλήρως και να ροδίσει.

Βήμα 6

Σερβίρετε με σάλτσα μαρινάρας και γαρνίρετε με επιπλέον παρμεζάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News