Από τα πιο απλά πιάτα της ελληνικής κουζίνας
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες
- 4 μεγάλα κολοκυθάκια, σε λεπτές φέτες
- 4 μικρά κόκκινα κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
- 6 ώριμες ντομάτες, πολτοποιημένες
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό (προαιρετικά)
- Θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βήμα 2
Απλώστε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα κόκκινα κρεμμύδια σε ένα ταψί και καλύψτε με τον πολτό ντομάτας, το ελαιόλαδο και τον μαϊντανό.
Βήμα 3
Αλατίστε και προσθέστε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί ώστε τα λαχανικά να καλυφθούν ομοιόμορφα.
Βήμα 4
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο, ανακατεύοντας μετά από 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να εξατμιστεί η υγρασία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News