Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Σχολεία: Χωρίς μάσκες και τεστ επιστρέφουν οι μαθητές στα θρανία


Οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία τους στις 12 Σεπτεμβρίου, με την Επιτροπή των ειδικών να συνεδριάζει σήμερα με αντικείμενο τα μέτρα που θα ισχύουν για φέτος στα σχολεία σχετικά με τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το άνοιγμα των σχολείων φέτος θα γίνει με ηπιότερα πρωτόκολλα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Άλλωστε, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης έχουν εκφράσει τη βούλησή τους να μη ληφθούν αυστηρά μέτρα.

Ποια μέτρα εξετάζονται

Ένα από τα μέτρα που εξετάζονται είναι η διενέργεια self-test πριν την επιστροφή στις αίθουσες. Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη το μοντέλο των συνεχόμενων τεστ έχει πλέον παρέλθει οριστικά, καθώς «έχει εμβολιαστεί ή νοσήσει ένα τεράστιο μέρος του πληθυσμού», οπότε δεν έχουν το νόημα που είχαν την προηγούμενη περίοδο της πανδημίας και εκτιμάται ότι πρέπει να είναι πλέον στοχευμένα.

Σε σχέση με την χρήση μάσκας, τα υπουργεία κινούνται προς την κατεύθυνση της σύστασης, σημειώνοντας πάντως πως η πανδημία παραμένει ένα δυναμικό φαινόμενο. Ως εκ τούτου, αν χρειαστεί, θα υπάρξουν αναπροσαρμογές. «Θέλουμε τα παιδιά που θα γυρίσουν στα σχολεία να βρίσκονται πολύ κοντά στην κανονικότητα», δηλώνουν.

Αν υπάρξει κρούσμα σε σχολείο

Όπως έχει δηλώσει η κ. Κεραμέως, σε περίπτωση που ανιχνευθεί κρούσμα μέσα σε σχολικό τμήμα, υπάρχουν μέτρα αντιμετώπισης αντίστοιχα με ό, τι ισχύει και για την υπόλοιπη κοινωνία, δηλαδή καραντίνα πέντε ημερών και μετά έξοδος με μάσκα για το παιδί που θα βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News