Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Η αίρεση που έφτασε ως τη Θεσσαλονίκη - Yπάρχει ακόμα το νεκροταφείο τους (ΒΙΝΤΕΟ)


Εξω από τη Θεσσαλονίκη υπάρχει ένα μνημείο 1000 χρόνων μίας άγνωστης αίρεσης.

Διάσπαρτοι τεράστιοι κέλτικοι κυκλικοί λίθινοι σταυροί, ύψους ως και 2 μέτρων είναι στο χώμα, με δεκάδες περίεργα σχέδια επάνω τους. Αυτό το νεκροταφείο ανήκε στους Βογόμιλους. Εμφανίστηκαν στην Αίγυπτο και μέσω των Βαλκανίων στην Μ. Ασία αλλά και στην Δυτική Ευρώπη. Εμφανίστηκαν δε, στον χώρο της Μακεδονίας και της Θράκης από τον 10ο αιώνα.

Οι Βογόμιλοι πίστευαν ότι ο Ουρανός ανήκει στον Θεό και η γη στον Σατανά. Πίστευαν ότι ο σατανάς ήταν ο μεγαλύτερος γιος του Θεού και τον αποκαλούσαν Σαταναήλ και πως, οι Ρωμαίοι και οι Εκκλησία είναι εκπρόσωποι του σατανά αφού εξουσίαζαν τη γη και τον υλικό της κόσμο.

Το σώμα του ανθρώπου φτιάχτηκε από το Σατανά, όμως η ψυχή από το Θεό. Όταν ο Σαταναήλ εμφανίστηκε στη γη ως ο απόλυτος Θεός, ο πραγματικός Θεός έστειλε τον γιο του για να προστατεύσει τους ανθρώπους - και με την ανάστασή του, νίκησε το Σαταναήλ.

Έβλεπαν τις εκκλησίες ως «κατοικίες δαιμόνων» και αρνούνταν την απόδοση τιμής στις ιερές εικόνες. Eκδιώχθηκαν και διασκορπίστηκαν παντού στον κόσμο.

Το 1988 το νεκροταφείο Βογόμιλων της Νέας Χαλκηδόνας κηρύχθηκε διατηρητέο μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού.

1 σχόλιο:

  1. όλες οι θρησκείες έχουν ενδιαφέρον αν τις μαθαίνεις σφαιρικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News