Με βελούδινη υφή που λιώνει στο στόμα
Υλικά
- 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1/4 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κρόκοι αυγών
- 1 κ. σ. λευκή ζάχαρη
- 1 κ. σ. ακατέργαστη ζάχαρη
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 100 βαθμούς.
Βήμα 2
Βάλτε την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια να σιγοβράσουν στη φωτιά.
Βήμα 3
Χτυπήστε τους κρόκους των αυγών με τη λευκή ζάχαρη σε ένα μπολ, μέχρι να αποκτήσουν ανοιχτό χρώμα.
Βήμα 4
Ρίξτε σιγά- σιγά τη ζεστή κρέμα γάλακτος πάνω από το μείγμα των αυγών ανακατεύοντας συνεχώς.
Βήμα 5
Αδειάστε την κρέμα σε φόρμες και ψήστε για 50 λεπτά, μέχρι το μείγμα αυγών να μην είναι πλέον υγρό. Ψύξτε την κρεμ μπρουλέ στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βήμα 6
Ρίξτε την ακατέργαστη ζάχαρη πάνω από την κρέμα και καραμελώστε την με ένα φλόγιστρο.
Βήμα 7
Σερβίρετε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News