Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Κοτόπουλο με κόκκινες πιπεριές και ντοματίνια


Κυρίως και συνοδευτικά δύο σε ένα

Υλικά

- 4 στήθη κοτόπουλου

- 1 κ. σ. καπνιστή πάπρικα

- 1 κ. σ. ελαιόλαδο

- 2 μικρά κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε χοντρές φέτες

- 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες στα τέταρτα και μετά στη μέση

- 1/2 κιλό μεγάλα ντοματίνια, κομμένα στη μέση

- 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες

- Αλάτι και πιπέρι

- Μαϊντανό και αμύγδαλα σε φέτες, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Στεγνώστε το κοτόπουλο με μια χαρτοπετσέτα και τρίψτε με πάπρικα και μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 2

Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και μαγειρέψτε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει από τη μία πλευρά, για 4 με 5 λεπτά. Επαναλάβετε το ίδιο και για την άλλη πλευρά.

Βήμα 3

Προσθέστε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τις ντομάτες και το σκόρδο στο τηγάνι και αλατοπιπερώστε με μισό κουταλάκι του γλυκού.

Βήμα 4

Μεταφέρετε το σκεύος στο φούρνο και ψήστε, ανακατεύοντας τα λαχανικά μία φορά, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να μαλακώσουν τα λαχανικά, για 14 με 16 λεπτά.

Βήμα 5

Σερβίρετε πασπαλίζοντας με μαϊντανό και αμύγδαλα, προαιρετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News