Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

«Μούδιασμα» σε Μαξίμου και ΝΔ μετά την ομιλία Καραμανλή - Γιατί έκανε τη χθεσινή παρέμβαση και που στόχευε


Σε εκδήλωση μνήμης του δήμου Ανωγείων για τον Ιωάννη Κεφαλογιάννη, που έφυγε από τη ζωή πριν από δέκα χρόνια, κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.

Ο ίδιος αφού μίλησε για τη συνεισφορά του Ιωάννη Κεφαλογιάννη στην πολιτική ζωή του τόπου, στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη και στην παράταξη της ΝΔ, αναφέρθηκε και στα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας μιλώντας για την ανάγκη να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση των υποκλοπών, αλλά και για τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα μας σε ένα διεθνές περιβάλλον που είναι γεμάτο κινδύνους.

Τι είπε για τις υποκλοπές

«Διαύγεια και διαφάνεια είναι τα ζητούμενα για σύννομο και ομαλό δημόσιο βίο, ακόμα περισσότερο όταν προκύπτουν ζητήματα παρακολούθησης πολίτικού αρχηγού, δημοσιογράφων ή πολιτών. Η κάθαρση τότε επέρχεται όταν τα θέματα αποσαφηνιστούν πλήρως. Το θέμα είναι τόσο σοβαρό που δεν γίνεται να μείνουν σκιές. Φως, άπλετο φως. Το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο, τόσο πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας που είναι αδιανόητο.

Παραμένει όμως επιτακτική η ανάγκη να ξεκαθαριστεί ποιοι και με ποια δικαιολογία ζήτησαν κάτι τέτοιο και ποιοι και πώς το ενέκριναν. Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου. Όλα στο φως λοιπόν και από εκεί και πέρα απαραίτητες και με διακομματική συνεργασία οι διορθώσεις του θεσμικού καθεστώτος που διέπει και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και την εν γένει λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών. Αυτά τα στοιχειώδη για να αποτραπεί η περαιτέρω απαξίωση των θεσμών».

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Χριστίνα Κοραή, πέρα από τα μηνύματα που ήθελε να περάσει ο πρώην πρωθυπουργός, η στόχευσή του θα μπορούσε να είναι και πιο υψηλή.

Στα αχαρτογράφητα νερά που κινείται η πολιτική σκηνή της χώρας και με το αποτέλεσμα των εκλογών να μην είναι βέβαιο, καθώς η αυτοδυναμία μοιάζει άπιαστο όνειρο, ζήτημα εγείρεται για τις κυβερνήσεις συνεργασίας και τις οικουμενικές.

Όπως τόνισε η έμπειρη δημοσιογράφος, ο Κώστας Καραμανλής εμφανίστηκε υπερκομματικός στην ομιλία του ίσως γιατί στοχεύει σε μια οικουμενική κυβέρνηση στην οποία επιθυμεί να αναλάβει υψηλότατο κυβερνητικό αξίωμα.

1 σχόλιο:

  1. Έλα πίσω μεγάλε Καραμανλή και κάνε κάθαρση διότι αυτή η ψευτοηγεσια αλλά και οι αλλαλοι βουλευτές του Νομού μας καταστρέφουν το κόμμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News