Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022

7+1 ερωτήσεις που θέλεις να κάνεις στον κομμωτή σου | Του hair colorist Ιορδάνη Λαζαρίδη


Ο Hair Colorist Ιορδάνης Λαζαρίδης απαντά σε 7+1 ερωτήσεις που θέλεις να κάνεις στον κομμωτή σου.

- ΕΧΩ ΒΑΜΜΕΝΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΕ ΤΑΣΗ ΝΑ ΣΠΑΝΕ, ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΩ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ;

Αν τα μαλλιά σου σπάνε εύκολα, τότε μάλλον έχουν ταλαιπωρηθεί κατά την διαδικασία ξανοίγματος (ανταύγειες μπαλεγιαζ ) και έχουν χάσει την ελαστικότητα τους. Το χρώμα ξεθωριάζει με τα λουσίματα και αλλά ξεθωριάζει γρηγορότερα όταν τα μαλλιά είναι ταλαιπωρημένα. Για να μην γίνει πιο πορώδες και εύθραυστο συστήνεται η αποφυγή του ξανοίγματος , προσπάθησε να μην το λούζεις συχνά και τέλος καλό θα ήταν να κάνεις ανταύγειες κάθε έξι εβδομάδες. Προσπάθησε να μην χρησιμοποιείς θερμικά εργαλεία και όταν το κάνεις χρησιμοποίησε πάντα θερμοπροστατευτικό προϊόν. ΕΝΥΔΑΤΩΣΕ ΚΑΙ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΕ τα μαλλιά σου χρησιμοποιώντας το κατάλληλο για εσένα ενυδατικό σαμπουάν και πρωτεϊνικό conditioner. Τέλος να πίνεις πολύ νερό και σε συμβουλεύω να πάρεις συμπλήρωμα με βιοτινη . Θα σου πάρει περίπου 6 εβδομάδες για να δεις αποτέλεσμα αλλά… λειτουργεί!

- ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΙΠΑΡΑ ΣΤΗΝ ΡΙΖΑ ΚΑΙ ΞΗΡΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΧΩΡΙΣ ΟΓΚΟ. ΟΣΟ ΤΑ ΧΤΕΝΙΖΩ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΞΗΡΑ ΣΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΚΑΙ ΛΙΠΑΡΑ ΣΤΗΝ ΡΙΖΑ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;

Μάλλον λούζεις τα μαλλιά σου κάθε μέρα και αυτό διώχνει τα φυσικά σου ελαία! Οπότε το scalp παράγει παραπάνω έλαιο από το κανονικό. Προσπάθησε να λούζεις τα μαλλιά σου κάθε 3 μέρες και τοποθέτησε conditioner μόνο στα μήκη και τις άκρες επιπλέον η χρήση του dry shampoo φαίνεται να συμβάλει στο επιθυμητό αποτέλεσμα . Απορροφά την λιπαρότητα από τα μαλλιά και δίνει τον όγκο που χρειάζεσαι την ιδιά στιγμή. Ψέκασε από απόσταση 10cm από τις ρίζες των μαλλιών σου. Tip΄ Αν ψεκάσεις πολύ κοντά τα μαλλιά σου θα φαίνονται άσπρα, χτένισε τα με μια χτένα σε αυτή την περίπτωση. Τέλος, χρησιμοποίησε ένα leave in conditioner στα μήκη και τις άκρες. Θα έχεις ενυδατωμένα μαλλιά χωρίς να λείπει ο όγκος που τόσο σου αρέσει!

- ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ STYLING ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΑ.ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΩ;

ΑΞΙΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ! Πρέπει να επενδύσεις σε επαγγελματικά προϊόντα γιατί είναι εργαλεία για τα μαλλιά σου. Μπορείς να βρεις ένα επαγγελματικό πιστολάκι με 100-150 ευρώ η μια πρέσα για μπούκλες με 90-120 ευρώ. Βέβαια ακόμα και αυτά τα προϊόντα δεν διαρκούν για πάντα ας μην ξεχνάμε όμως ότι ότι όπως όλα τα εργαλεία έτσι και τα επαγγελματικά έχουν ημερομηνία λήξης . Οι περισσότερες εταιρείες σου προσφέρουν 2ετη εγγύηση αντικατάστασης. Επίσης δεδομένου ότι σε διαφορετικές χώρες παρέχονται διαφορετικές τάσεις ρεύματος απαιτείται η προσαρμογή σωστού μετατροπέα για την αποφυγή ολικής βλάβης . Σιγουρά τα επαγγελματικά θερμικά εργαλεία είναι ακριβά αλλά αξίζει τον κόπο.

- ΕΧΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΟΥ ΠΙΑΣΜΕΝΑ PONY TAIL, ΠΟΣΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;

Λούζοντας τα μαλλιά σου με φειδώ σημαίνει πως θα έρθει μια μέρα που η αλογοουρά θα είναι η πιο εύκολη και γρήγορη επιλογή για styling. Συνήθως τα λαστιχάκια είναι σκληρά και πολλές φορές μπορούν να γίνουν καταστροφικά για τα μαλλιά σου αν τα χρησιμοποιήσεις ενώ είναι βρεγμένα. Το να κανεις μια αλογοουρά με στεγνά μαλλιά είναι η πιο safe επιλογή μιας και τα μαλλιά είναι ελαστικά και δε σπανέ εύκολα. Τέλος, για να είσαι σίγουρη πως προστατεύεις τα μαλλιά σου ‘’πιάσε’’ τα μαλλιά σου σε διαφορετικά μέρη κάθε μέρα! Μια ψιλή αλογοουρά σήμερα σημαίνει μια χαμηλή αύριο! Και αν θέλεις ένα πιο girly look τα μισά πιασμένα πάνω και κάτω είναι η κατάλληλη επιλογή! Δοκίμασε το!

- ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΦΡΑΤΖΑ ΚΑΙ ΑΦΕΛΙΕΣ. ΝΑ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΩ;

Αναμφισβήτητα οι αφέλιες είναι hot trend για φέτος αλλά βεβαιώσου πως ο κομμωτής σου θα σου δώσει το αποτέλεσμα που ταιριάζει τελειά με τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου. Είναι μια καλη επιλογή για να απογειώσεις το χτένισμα σου και επίσης τα καλά νέα είναι πως και οι φράντζες έχουν την τιμητική τους αυτήν την περίοδο. Αν έχεις μαλλιά κάτω από το ύψος του ωμού οι μακριές αφελείς είναι μια safe επιλογή. μιας και δεν είναι τόσο δεσμευτικό, αν δεν σου αρέσει το αποτέλεσμα σε δυο κουρέματα θα έχουν ξανά τα μαλλιά σου ίδιο μήκος. Αν βέβαια θέλεις κάτι πιο extreme δοκίμασε μια φράντζα που θα ξεκινάει από το μέσο των φρυδιών σου και θα σβήνει ομαλά προς τα κάτω. Τόλμησε την αλλαγή!

- ΝΑ ΒΑΨΩ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΟΥ ΞΑΝΘΑ Η ΚΟΚΚΙΝΑ;

Ορισμένοι τύποι δέρματος αναδεικνύονται καλυτέρα με έντονο χρώμα στα μαλλιά. Οι γυναίκες με σκούρο τύπο δέρματος μπορούν πιο εύκολα να δοκιμάσουν ξανθά, μαύρα καστανά αλλά και κόκκινα χρώματα στα μαλλιά. Οι γυναίκες με ανοιχτό τύπο δέρματος δυστυχώς δεν έχουν τόσες επιλογές για την επιλογή του χρώματος. Είναι εντυπωσιακό ότι στις περισσότερες γυναίκες με τέτοιο τύπο δέρματος πηγαίνουν τα κόκκινα χρώματα! Αν όμως θέλεις να δοκιμάσεις ξανθές αποχρώσεις, κάποια φυσικά ξανοίγματα στο μήκος των μαλλιών σου (όπως το αποτέλεσμα που έχεις μετρά από τις καλοκαιρινές διακοπές) είναι η πιο σωστή επιλογή! Σε κάθε περίπτωση υπάρχει το κατάλληλο ξανθό και για τις σκουρόχρωμες επιδερμίδες. Κάνε ένα ραντεβού συμβουλευτικής με τον κομμωτή σου. Θα σε κατατοπίσει!

- ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΦΩ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΟΥ;

Αν βάφεις τα μαλλιά σου σε τακτική βάση(κάθε 28 μέρες) μπορείς να τα προστατεύσεις από περιττή φθορά. Αν το κάνεις αυτό σημαίνει πως ο colorist δεν θα αναγκάζεται να σου βάψει όλα τα μαλλιά πάρα μόνο την ριζά. Αν στο μεσοδιάστημα οι λευκές τρίχες σε ενοχλούν χρησιμοποίησε ένα spray κάλυψης ή μια μασκαρά. Μπορεί να μην έχει το ίδιο αποτέλεσμα με αυτό που έχεις καθώς βγαίνεις από το κομμωτήριο, αλλά σιγουρά δεν θα βλέπεις τις λευκές τρίχες να ξεχωρίζουν .

- ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΩ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΛΟΥΣΙΜΟ;

Μόλις βγεις από το μπάνιο ξεκίνησε με την ρουτίνα περιποίησης για το σώμα σου αλλά και τα μαλλιά σου! Χρησιμοποίησε ένα leave in conditioner ή μια θερμοπροστατευτική κρεμά. Θέλω να τονίσω την σημασία να ταμπονάρεις τα μαλλιά σου όσο περισσότερο μπορείς, βεβαιώσου ότι έχεις αφαιρέσει τα πολλά νερά πριν ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς οποιοδήποτε προϊόν, έτσι τα μαλλιά σου δεν θα ταλαιπωρηθούν πολύ στο στέγνωμα. Τip. Χρησιμοποίησε πετσέτες με μικροινες θα δεις ότι το φριζάρισμα στα μαλλιά σου σχεδόν θα εξαφανιστεί!

Ο Ιορδάνης Λαζαρίδης στο instagram (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News