Κλασική, ιταλική συνταγή
Υλικά
- 2 κ. γλ. ελαιόλαδο
- 450 γρ. guanciale (παστό χοιρινό μάγουλο), σε κύβους
- 1 πακέτο σπαγγέτι
- 3 μεγάλα αυγά
- 10 κ. σ. τριμμένο τυρί πεκορίνο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το guanciale. Σοτάρετε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό, για 5 έως 10 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και στραγγίξτε σε χαρτί κουζίνας.
Βήμα 2
Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, ώστε να γίνουν al dente. Σουρώστε και επιστρέψτε τα στην κατσαρόλα. Αφήστε τα να κρυώσουν, ανακατεύοντας περιστασιακά, περίπου 5 λεπτά.
Βήμα 3
Χτυπήστε τα αυγά, το 1/2 από το πεκορίνο και λίγο μαύρο πιπέρι σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν ένα λείο και κρεμώδες μείγμα. Ρίξτε το μείγμα αυγών πάνω από τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας γρήγορα.
Βήμα 4
Προσθέστε το guanciale και γαρνίρετε με το υπόλοιπο πεκορίνο και περισσότερο μαύρο πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News