Σπαγγέτι με σάλτσα ντομάτας. Ποιος μπορεί να αντισταθεί; Ψάξτε στο διαδίκτυο, λοιπόν, για «συνταγή σάλτσας ζυμαρικών» και να είστε σίγουροι ότι θα βρείτε αμέτρητες συνταγές. Ποιο είναι, όμως, το κλειδί για να φτιάξετε την καλύτερη σπιτική σάλτσα ζυμαρικών;
Αν και φαινομενικά πρόκειται για μια πολύ απλή και εύκολη διαδικασία, η παραγωγή της σπιτικής σάλτσας ζυμαρικών κρύβει παγίδες τις οποίες το tastingtable.com εντόπισε, συμβουλεύοντας στους αναγνώστες του πώς να τις αποφύγει.
Από την άποψη του γευστικού προφίλ, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν φτιάχνετε μια παραδοσιακή σάλτσα ντομάτας. Αυτά δεν είναι άλλα από την οξύτητα των ντοματών, το αλμυρό προφίλ της πρωτεΐνης και την υφή της σάλτσας, σημειώνει tastingtable.com.
Αντί να αγοράσετε, λοιπο΄ν, από το εμπόρειο ένα έτοιμο μείγμα «ιταλικών μπαχαρικών» (συνήθως ένα μείγμα από αποξηραμένο βασιλικό, ρίγανη, δεντρολίβανο, θυμάρι και μαντζουράνα), το άρθρο εξηγεί ότι ο συνδυασμός φρέσκου σκόρδου, σοταρισμένων κρεμμυδιών, φρέσκων πιπεριών, αποξηραμένης ρίγανης και αποξηραμένου βασιλικού δημιουργεί στην πραγματικότητα την πιο παραδοσιακή γεύση στη σάλτσα ζυμαρικών.
Αν επιλέξετε τη λύση του φρέσκου βασιλικού, θα πρέπει να τον συνδυάσετε και με φρέσκια ρίγανη. Απλά φροντίστε να προσθέσετε πολλά περισσότερα φρέσκα βότανα από ό,τι θα προσθέτατε αποξηραμένα, καθώς η διαδικασία αποξήρανσης είναι αυτή που δίνει τη μεγάλη γευστική δύναμη.
Μία από τις πιο δημοφιλείς συνταγές για σάλτσα ζυμαρικών
Θα ήταν παράλειψη, ωστόσο, να μην αναφέρουμε μια συνταγή σάλτσας ζυμαρικών που αποτελεί βασικό συστατικό της αμερικανικής κουζίνας: Η συνταγή της Marcella Hazan για σάλτσα ντομάτας, όπως δημοσιεύτηκε στους New York Times -αλλά και στο αγαπημένο της βιβλίο μαγειρικής, Essentials of Classic Italian Cooking.
Η απλότητα της συνταγής της με ντομάτες, βούτυρο, κρεμμύδι και αλάτι αποτελεί τον τέλειο συνδυασμό οξύτητας, λίπους, αλατιού και θερμότητας για τα σπαγγέτι σας.
Όποια επιλογή κι αν ακολουθήσετε, μόλις αποκτήσετε τις βασικές αρχές για τη σπιτική σάλτσα ντομάτας σας, φροντίστε να ελέγξετε μερικές άλλες συνταγές σάλτσας ντομάτας για να αποφασίσετε ποια είναι η αγαπημένη σας. Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες! Κλασική, πικάντικη, αλμυρή, κρεμώδης, ακόμη και καπνιστή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News