Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

Ζυμαρικά με σπανάκι και παρμεζάνα


Χρειάζεστε μόνο 5 υλικά για να κάνετε αυτό το εκπληκτικό πιάτο

Υλικά

- 800 γρ. ζυμαρικά

- 3 κ. σ. βούτυρο

- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

- 6 φλ. τσαγιού σπανάκι

- 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα

- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προσθέστε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει και μαγειρέψτε τα μέχρι να γίνουν al dente. Σουρώστε, κρατώντας 1/2 φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών, και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Στην ίδια κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά.

Βήμα 3

Προσθέστε τα ζυμαρικά και το σπανάκι, ανακατέψτε απαλά και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθούν τα φύλλα του σπανακιού. Αν τα ζυμαρικά αρχίσουν να στεγνώνουν, προσθέστε λίγο από το νερό που κρατήσατε στην άκρη.

Βήμα 4

Προσθέστε το 1/4 φλιτζανιού από την παρμεζάνα και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέστε αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση.

Βήμα 5

Αδειάστε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ. Γαρνίρετε με επιπλέον παρμεζάνα και σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News