Με άρωμα βανίλιας
Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού βούτυρο, μαλακωμένο
- 3/4 του φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα αμυγδάλου
- 2 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Βήμα 2
Χτυπήστε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αυγό σε ένα μεσαίο μπολ με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να γίνουν λεία και προσθέστε ανακατεύοντας τα εκχυλίσματα βανίλιας και αμυγδάλου.
Βήμα 3
Προσθέστε το αλεύρι και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να σχηματίσετε μια μαλακή ζύμη.
Βήμα 4
Πάρτε περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού από τη ζύμη κάθε φορά και πλάστε τα κουλουράκια στο σχήμα της αρεσκείας σας. Τοποθετήστε τα μπισκότα σε απόσταση μεταξύ τους στο ταψί με τη λαδόκολλα.
Βήμα 5
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα οι άκρες, περίπου 10 λεπτά. Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς πριν τα πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News