Πρόταση για το τραπέζι των Χριστουγέννων
Υλικά
- 1,2 κιλά χοιρινό μπούτι
- 8 μέτριες πατάτες, κομμένες σε φέτες
- Χυμό από 3 πορτοκάλια
- Χυμό από 2 λεμόνια
- 2 κ. σ. μουστάρδα
- 1 κ. σ. μέλι
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Λίγο φρέσκο δεντρολίβανο
- Λίγο φρέσκο θυμάρι
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1
Τρίψτε το χοιρινό καλά με αλάτι και τοποθετήστε το σε ένα μεγάλο ταψί. Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε σφήνες και τοποθετήστε τις στο ταψί.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το μέλι και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά (για την ευκολία σας ζεστάνετε το μέλι σε φούρνο μικροκυμάτων, μέχρι να γίνει υγρό και να δουλεύεται ευκολότερα).
Βήμα 3
Περιχύστε το μείγμα πάνω από το χοιρινό κρέας και τις πατάτες. Προσθέστε μια ολόκληρη σκελίδα σκόρδο και πασπαλίστε το χοιρινό με λίγο φρέσκο δενδρολίβανο. Αλατοπιπερώστε τις πατάτες και πασπαλίστε με φρέσκο θυμάρι.
Βήμα 4
Ψήστε χωρίς κάλυμμα για περίπου 15- 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς. Βγάλτε το χοιρινό από το φούρνο, καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς. Ψήστε για 1 ώρα ακόμα (προσθέστε μισό ποτήρι ζεστό νερό, αν το ταψί φαίνεται να στεγνώνει).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News