Για τα κρύα απογεύματα με καφέ ή τσάι
Υλικά
- 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
- 3/4 φλ. τσαγιού βούτυρο μήλου
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 φλ. τσαγιού δημητριακά ολικής αλέσεως ή φύτρο σιταριού
- 1 φλ. τσαγιού ξινή κρέμα
- 2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- Για την επικάλυψη: 1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη, 1 κ. γλ. κανέλα αλεσμένη, 1/2 κ. γλ. μοσχοκάρυδο, 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα πεκάν
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε ελαφρώς μια φόρμα για κέικ.
Βήμα 2
Ετοιμάστε την επικάλυψη αναμειγνύοντας την καστανή ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τα ψιλοκομμένα πεκάν.
Βήμα 3
Κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
Βήμα 4
Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να αφρατέψουν και προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά κάθε αυγό στο μείγμα βουτύρου πριν προσθέσετε το επόμενο.
Βήμα 5
Προσθέστε το βούτυρο μήλου, τη βανίλια και το φύτρο σίτου ή τα δημητριακά πίτουρου. Προσθέστε τα κοσκινισμένα ξηρά συστατικά εναλλάξ με την ξινή κρέμα, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Βήμα 6
Ρίξτε το μισό μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί και πασπαλίστε με τη μισή επικάλυψη. Ρίξτε το υπόλοιπο μείγμα στο ταψί και προσθέστε την υπόλοιπη επικάλυψη.
Βήμα 7
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι που εισάγετε στο κέντρο, περίπου 40 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News