Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

Ψητά μήλα με άρωμα κανέλας


Εναλλακτική πρόταση για επιδόρπιο

Υλικά

- 6-7 μέτρια έως μεγάλα μήλα

- 2 κ. σ. χυμό λεμονιού

- 1 κ. σ. λάδι καρύδας (προαιρετικά)

- 2/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη καρύδας

- 1 1/2 κ. γλ. αλεσμένη κανέλα

- 3/4 κ. γλ. φρέσκο τριμμένο τζίντζερ

- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

- 3 κ. σ. κορν φλάουρ

- 3 κ. σ. φρέσκο χυμό μήλου ή νερό

- 1 πρέζα θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετήστε ένα ταψί.

Βήμα 2

Ξεφλουδίστε τα μήλα και κόψτε σε φέτες. Όσο πιο λεπτά τόσο το καλύτερο. Απλά προσπαθήστε να έχουν ομοιογένεια ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.

Βήμα 3

Προσθέστε τα στο ταψί και ρίξτε από πάνω το χυμό λεμονιού, το λάδι καρύδας (προαιρετικά), τη ζάχαρη καρύδας, την κανέλα, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο, το κορν φλάουρ, το χυμό μήλου (ή νερό) και μια γερή πρέζα αλάτι. Ανακατέψτε και καλύψτε χαλαρά με ένα αλουμινόχαρτο.

Βήμα 4

Ψήστε για 45 λεπτά (σκεπασμένα). Στη συνέχεια, αφαιρέστε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο και ψήστε για επιπλέον 10-15 λεπτά ή μέχρι τα μήλα να μαλακώσουν πολύ με το πιρούνι και να καραμελώσουν ελαφρώς.

Βήμα 5

Απολαύστε το όπως είναι ή με σαντιγί καρύδας ή παγωτό καρύδας βανίλιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News