Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

Oσομπούκο κοκκινιστό


Ιδανική επιλογή για το κυριακάτικο τραπέζι

Υλικά

- 1 κιλό μοσχαρίσια κότσια, κομμένα σε μικρά κομμάτια

- 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

- 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο

- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

- 1 μεγάλο καρότο, ψιλοκομμένο

- 2/3 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί

- 2/3 φλ. τσαγιού ζωμό βοδινού κρέατος

- 400 γρ. ντομάτες σε κύβους

- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

- Για το γαρνίρισμα: 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, 2 κ. γλ. τριμμένο ξύσμα λεμονιού, 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση

Βήμα 1

Πασπαλίστε ελαφρά τα μοσχαρίσια κότσια με αλεύρι και λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το μοσχαράκι και μαγειρέψτε το μέχρι να ροδίσει εξωτερικά. Αφαιρέστε το σε ένα μπολ και κρατήστε το ζεστό.

Βήμα 2

Προσθέστε στο τηγάνι δύο σκελίδες σκόρδο και το κρεμμύδι, μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Επιστρέψτε το μοσχάρι στο τηγάνι και ανακατέψτε το καρότο και το κρασί. Σιγοβράστε για 10 λεπτά.

Βήμα 3

Ρίξτε μέσα τις ντομάτες και το ζωμό βοδινού κρέατος και αλατοπιπερώστε. Σκεπάστε και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για 1 1/2 ώρα. Το κρέας θα πρέπει να είναι τρυφερό.

Βήμα 4

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τον μαϊντανό, 1 σκελίδα σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού. Πασπαλίστε το μοσχάρι με την γκρεμολάτα λίγο πριν το σερβίρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News