Πέθανε, το βράδυ της Τρίτης (10.01.2023), ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος σε ηλικία 83 ετών, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Υγεία». Η οικογένειά του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ βρισκόταν σύσσωμη στο πλευρό του τις τελευταίες ημέρες, ενώ υπήρξε έντονο παρασκήνιο με το Μέγαρο Μαξίμου για το ζήτημα της κηδείας του.
Το θέμα για την κηδεία και την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου χειρίζεται, εκ μέρους του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, με όλες τις απαραίτητες αποφάσεις να αναμένεται να ληφθούν σήμερα σε διυπουργική σύσκεψη.
Στη σημερινή σύσκεψη για τα τελετουργικά της κηδείας του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, υπό τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, αναμένεται να μετάσχει και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.
Στο Τατόι η κηδεία, όχι δημοσία δαπάνη
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, από το περιβάλλον του τέως βασιλιά δεν έχουν οριστικοποιηθεί αποφάσεις για ορισμένα ζητήματα, ωστόσο η ταφή του θα γίνει σίγουρα στο Τατόι.
Θα έρθουν όλοι οι συγγενείς του τέως βασιλιά, με την οικογένειά του να βρίσκεται σε πλήρη συνεννόηση με την Εκκλησία και την κυβέρνηση.
Η κηδεία δεν θα γίνει δημοσία δαπάνη, ενώ δεν είναι ακόμα γνωστό πότε θα γίνει. Σίγουρα δεν θα γίνει αύριο ή μεθαύριο, αφού θα πρέπει να καλεστούν όλοι και να γίνουν όλα σωστά, όπως σημειώνεται από το περιβάλλον του τέως βασιλιά.
Επιπλέον θα φανεί αν θα υπάρξει κάποια άλλη τιμή, κατώτερης βαθμίδας, ως ορίζει ο νόμος, και αν θα υπάρξει λαϊκό προσκύνημα στη σορό.
Σημειωτέον, στο Τατόι έχει ταφεί και η μητέρα του, βασίλισσα Φρειδερίκη, η οποία πέθανε το 1981, σε πολύ πιο δύσκολες πολιτικές συνθήκες και με νωπές τις μνήμες του δημοψηφίσματος για το Πολιτειακό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι προ εβδομάδος στο Μαξίμου βρέθηκαν στενοί συγγενείς του Κωνσταντίνου, οι γιοι του Νικόλαος και ο Παύλος, για να συζητήσουν την υπόθεση. Συνοδεύονταν από τον δικηγόρο Κωνσταντίνο Λιδωρίκη, ο οποίος χειρίζεται υποθέσεις της τέως βασιλικής οικογένειας.
Ο Κωνσταντίνος δεν ήταν Έλληνας πολίτης. Έφερε δανέζικο διαβατήριο από το 1983 ως King Constantine και το 2021, όταν χρειάστηκε να βγάλει ΑΜΚΑ, λόγω της μετεγκατάστασής του στην Ελλάδα, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους απεφάνθη ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το όνομα «Κωνσταντίνος τέως Βασιλεύς Παύλου». Το ότι δεν είναι Έλληνας πολίτης δεν έχει σχέση με το αν μπορεί να ταφεί δημοσία δαπάνη, αλλά είναι χαρακτηριστικό του πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το ζήτημα της ταφής του.
Ρεπορτάζ: Άννα-Τριανταφυλλιά Τσούτσα / newsit.gr
Καλο παράδεισο να εχει να συγχωρεθουν οι αμαρτίες του
ΑπάντησηΔιαγραφήτο 1998 η ρωσια του Γελτσιν εθαψε με τιμες κρατους τα οστα του τελευταιου τσαρου, εδω στην Ελλαδα για να κανετε το κεφι των δηθεν σιχαμερων προοδευτικων κανατε πισω ντροπη σας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Κων/νος ήταν έκπτωτος του αξιώματός του από το 1974.Από τότε και μετά ζούσε ως ιδιώτης.Ως ιδιώτης έζησε από το 74 και μετά ως ιδιώτης να ταφεί.Και όσο για τους χαρακτηρισμούς ....ασχολίαστοι,επιστρέφονται.ΖΗΤΩ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ
Διαγραφήζητω ο Κουφοντινας χα...χα....χα....σαπιοι συριζαιοι
ΔιαγραφήΝα αγιάσει το στόμα σου 6.08
ΑπάντησηΔιαγραφήεφυγε ο βασιλιας και ηρθε η Δημοκρατια, 400 δις χρωσταει το ελληνικο κρατος απ τους δημοκρατες κλεφτες απατεωνες .
ΑπάντησηΔιαγραφή