Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Ζυμαρικά Alfredo με γαρίδες και μπέικον


Τραγανό μπέικον και ζουμερές γαρίδες σε μια απολαυστική σάλτσα κρέμας παρμεζάνας

Υλικά

- 6 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο

- 450 γρ. γαρίδες, ξεφλουδισμένες

- 1 κ. γλ. αλάτι

- 1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι

- 1/2 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, σε κύβους

- 1 μέτρια ντομάτα, σε κύβους

- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

- 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

- 450 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας, μαγειρεμένα

- 1 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα

- 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, μαγειρέψτε το μπέικον σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό.

Βήμα 2

Προσθέστε τις γαρίδες, αλάτι και πιπέρι και μαγειρέψτε μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ. Αφαιρέστε τις γαρίδες και το μπέικον από την κατσαρόλα, αφήνοντας πίσω το λίπος από το μαγείρεμα του μπέικον.

Βήμα 3

Προσθέστε τα κρεμμύδια, τις ντομάτες και το σκόρδο στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει το σκόρδο.

Βήμα 4

Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και αφήστε τη να πάρει μια βράση.

Βήμα 5

Μόλις πάρει βράση η κρέμα, προσθέστε τα ζυμαρικά.

Βήμα 6

Επιστρέψτε τις γαρίδες και το μπέικον στην κατσαρόλα, μαζί με την παρμεζάνα και τον μαϊντανό. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το τυρί και η σάλτσα να καλύψει όμορφα τις γαρίδες και τα ζυμαρικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News