Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

Οι 3+1 υποψηφιότητες για το Δήμο Αλμωπίας, 6 μήνες πριν τις Δημοτικές Εκλογές



Έξι μήνες μας χωρίζουν από τις Δημοτικές Εκλογές του Οκτώβρη και όλα τα επιτελεία βρίσκονται σε θέση μάχης. Στο Δήμο Αλμωπίας έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο όσον αφορά στις υποψηφιότητες και όλα δείχνουν πως τα ψηφοδέλτια που θα φτάσουν μέχρι το τέλος θα είναι τρία.

Ο Χρήστος Μπάτσης

Ο νυν Δήμαρχος Χρήστος Μπάτσης έχει στηρίξει σε μεγάλο βαθμό την κατάρτιση του ψηφοδελτίου στις θέσεις ειδικών συνεργατών και διμήνων που είχε να διαχειριστεί κατά τη διάρκεια της δημοτικής περιόδου.

Έντονη είναι η κριτική που δέχεται για το γεγονός ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τα περισσότερα από τα έργα που του άφησε παρακαταθήκη η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, όπως η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της Αριδαίας, τη συντήριση του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Αριδαίας κ.α.

Παράλληλα, η σημερινή Δημοτική Αρχή θα έχει να αναμετρηθεί και με τα δεκάδες προβλήματα της καθημερινότητας, την οποία δεν κατάφερε να βελτιώσει παρά τις εξαγγελίες.

Ο Δημήτρης Μπίνος

Μετά τις γιορτές του Πάσχα αναμένονται οι πρώτες επίσημες ανακοινώσεις του Δημήτρη Μπίνου για την διεκδίκηση του Δήμου Αλμωπίας. Ο πρώην Δήμαρχος αναμένεται να ανακοινώσει και επίσημα την υποψηφιότητά του με συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει στα τοπικά ΜΜΕ, ενώ παράλληλα πρόκειται να παρουσιάσει τους βασικούς άξονες του προγράμματος του συνδυασμού του.

Όλο αυτό το διάστημα, συνεχίζονται οι επαφές και οι συζητήσεις με αξιόλογα πρόσωπα της περιοχής μας που έχουν διάθεση να προσφέρουν στον τόπο. Με σύγχρονες αντιλήψεις, για έναν Δήμο δημιουργικό, αποτελεσματικό και όχι εσωστρεφή. Για όλα τα παραπάνω, ο κ. Μπίνος αναμένεται να ζητήσει από τους δημότες να αποφασίσουν ανάλογα με τις αξίες και τα συγκρίσιμα προσόντα των υποψηφίων Δημάρχων και υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων.

Ο συνδυασμός του κ. Μπίνου αρχίζει να αποκτά παρουσία σχεδόν σε όλες τις τοπικές κοινότητες, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται και στην έδρα του Δήμου, την Αριδαία.

Ο Νίκος Παρούτογλου

Συνεχίζει την προσπάθειά του ο Νίκος Παρούτογλου, με στόχο τη στελέχωση ενός ψηφοδελτίου που επιθυμεί να τον πάει στη δεύτερη Κυριακή, έχοντας ώθηση και από το γεγονός ότι είναι μόνος υποψήφιος από τον αριστερό χώρο.

Μέχρι στιγμής ο κ. Παρούτογλου έχει επιλέξει να μην επικοινωνήσει τα περισσότερα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το συνδυασμό του, ωστόσο από το περιβάλλον του γίνεται σαφές πως η διαδικασία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και τα μηνύματα είναι θετικά.

Ο Λάκης Προκοπίδης

Μια υποψηφιότητα που μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να ευδοκιμεί και να φτάνει μέχρι το τέλος, είναι αυτή του Λάκη Προκοπίδη. Παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει όλο αυτό το διάστημα, δεν φαίνεται να τυγχάνει η συγκεκριμένη υποψηφιότητα της εμπιστοσύνης στελεχών.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός, ότι ο κ. Προκοπίδης δεν έχει καταφέρει να έχει στο πλευρό του ούτε τους περισσότερους Δημοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού του Σάκη Χατζηδημητρίου με τον οποίο εκλέχθηκε, ενώ δεν έχει υπάρξει και κάποια επίσημη στήριξη από την παράταξή του.

Με τα σημερινά δεδομένα, πολύ δύσκολα θα επιτύχει τον απαιτούμενο αριθμό υποψηφίων για να είναι υποψήφιος Δήμαρχος, ωστόσο η προσπάθειά του συνεχίζεται.


17 σχόλια:

  1. Λάκη τα χρονια του πασοκ περασαν. αλλο αποσπασμενος σε γραφειο βουλευτη και αλλο υποψηφιος δημαρχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απότι φαίνεται ο Μπίνος και ο Παρούτογλου θα είναι οι βασικοί υποψήφιοι στην δεύτερη Κυριακή. Ο Μπάτσης με το ψηφοδέλτιο ειδικών συνεργατών και διμήνων δεν μπορεί να πείσει. Ο Λάκης δεν ξέρω καν γιατί το παλεύει ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ψήφισα τον Μπάτση πιστεύοντας ότι θα είναι διαφορετικός. Τελικά απογοήτευση σκέτη. Τα πειράματα τέλος. Ο Μπίνος με τα λάθη του ήταν από τους λίγους δημάρχους που άφησαν έργο. Και πέραν αυτού είναι καθαρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι έργο άφησε ...;;; Γτ εγώ αποτι βλέπω κανένας δεν έχει κάνει τπτ ...αναγκάστηκα τα κάνουνε γτ τους υποχρεώνουν

      Διαγραφή
  4. Το να αλλάζει δήμαρχο συνέχεια ένα Δήμος είναι πολύ κακό για τον τόπο πηγαίνοντας ξανά από την αρχή.. ας δούμε μια φορά τον δήμο μας με ίδιο δήμαρχο και πιστεύω θα δούμε μεγάλη διαφορά στον τόπο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στον μπάτση αναφερεσαι; τον ειδαμε και τον φαγαμε στην μαπα. φτανει τοσο. πιο λιγος δεν περασε. ο μονος αξιολογος ειναι ο μπινος που αφησε και ενα εργο. εχει την εμπειρια και αν του δοθει η ευκαιρια θα κανει και αλλα πολλα σιγουρα.

      Διαγραφή
  5. 11:27 αν ξαναδούμε αυτόν δήμαρχο τότε πρέπει να πάρουμε τα δικαίωματα μας και να αλλάξουμε δήμο!Το στηρίξαμε, τον ψηφίσαμε αλλα αποδείχτηκε ότι δεν είναι ικανός ούτε για να διοικήσει αγροτικό συνεταιρισμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θέλουμε έναν δήμαρχο σωστό και καλό! Να μπορεί να διοίκηση τον Δήμο μας με σωστό τρόπο και όχι κλέψιμο!έναν άνθρωπο που μπορεί να έχει λόγο μόνος του όχι να του το βγάζουν άλλοι!ο τωρινός δεν μπορεί να μιλήσει σωστά νευριάζει εύκολα και αυτό σημαίνει πως δεν κάνει για πολιτικός!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα μαθατε τα νεα, υποψήφιος δημαρχος Γιαννης Σηφακης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σειρά πλέον έχει ο Νίκος ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στο σχήμα 3+ 1 ,το 1 σίγουρα δεν είναι ο Προκοπιδης και επίσης δεν υπάρχει υποψήφιος που να εκπροσωπεί αποκλειστικά και μόνο έναν συγκεκριμενο χωρο. Εάν Επιμένετε σ αυτά που λέτε μάλλον δεν έχετε καλή ενημέρωση ή μεροληπτειτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Παρούτογλου από τον Χώρο της Αριστεράς???Πως σου ήρθε αυτό??Μισοί ΠΑΣΟΚ και μισοί ΔΕΞΙΟΙ στο ψηφοδέλτιο.. Μάλλον
    θα έχεις τους λόγους σου... που το έγραψες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μεταγραφή από το δήμο Έδεσσας τον κ.Γιάννου η ακόμα και για μαθήματα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αγαπητοί δημότες της Αλμωπίας,ζητήστε υποψήφιους καλύτερους απο εσας.Όχι σαν εσάς.Βγάλτε Δήμαρχο καλύτερο απο σας ,όχι σαν εσάς.
    Θέλουμε Δημοτική αρχή με βιογραφικό,χωρίς ακροδεξιούς και καλούς συνεργάτες.Αυτό ειναι το ελάχιστο.
    Όσο για τους υποψηφίους: μην κατεβαίνετε για να βολευτείτε! Φαίνεται τόσο άσχημο να εκλέγεστε και να ψάχνεται το βόλεμα.
    Μάγκας όποιος δηλώσει: κατεβαίνω εθελοντής χωρίς αμοιβή! Είναι κανείς τέτοιος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News