Σάββατο 22 Απριλίου 2023

Θύελλα στο κόμμα Βελόπουλου - Αποχώρησαν δύο βουλευτές μετά τις κατηγορίες για αποστασία


Αποχωρεί τελικά και ο Αντώνης Μυλωνάκης, μετά την Αναστασία Αικατερίνη Αλεξοπούλου από την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, μετά τα όσα συνέβησαν και με την τιμωρία της αλλαγής εκλογικής περιφέρειας που τους επιβλήθη.

Οι αποχωρήσεις από την Ελληνική Λύση των δύο βουλευτών ήρθαν μετά τη πρωτοφανή απόφαση του κόμματος να τους εξορίσει σε άλλες εκλογικές περιφέρειες από αυτές που έχουν εκλεγεί στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, μετά τα δημοσιεύματα που τους ενέπλεκαν σε σενάρια αποστασίας, μετά τις εκλογές, σε περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης από τη ΝΔ.

Ο Αντώνης Μυλωνάκης και η Αναστασία Αλεξοπούλου αντέδρασαν άμεσα στην απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας του κόμματος με τον κ.Μυλωνάκη να αναφέρει ότι «η απάντηση μου είναι αρνητική» για να κατέβει σε άλλη εκλογική περιφέρεια και ακολούθως ανακοίνωσε την αποχώρησή του, ενώ η κυρία Αλεξοπούλου σε ανάρτησή της έγραψε αρχικά «κρατήστε την καρέκλα της Β1 για τους αγαπημένους σας!» και στη συνέχεια ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου.

Υπενθυμίζεται πως η Επιτροπή αποφάνθηκε πως «οι φερόμενοι ως "συνομιλητές" της ΝΔ, θα κατέλθουν ως υποψήφιοι σε άλλες εκλογικές περιφέρειες και, σε δεύτερο χρόνο αναλόγως και της συμπεριφοράς τους, θα μπορούσαν να κατέλθουν ως υποψήφιοι στην εκλογική περιφέρεια της προτιμήσεώς τους. Στόχος της απόφασης είναι να αποδειχθεί το ειλικρινές ενδιαφέρον των εν λόγω βουλευτών για την πατρίδα και μόνον».

Ο τρίτος εκ των βουλευτών της Ελληνικής Λύσης που τιμωρήθηκε με αλλαγή περιφέρειας είναι ο Απόστολος Αβδελάς, ο οποίος εξορίστηκε από την Α' Θεσσαλονίκης στα Γρεβενά και το αποδέχθηκε.

Αποχώρησε και η Αλεξοπούλου

Η κυρία Αλεξοπούλου σε ανάρτησή της έγραψε αρχικά «κρατήστε την καρέκλα της Β1 για τους αγαπημένους σας!» και στη συνέχεια ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου χαρακτηρίζοντας ανήκουστη και πρωτόφαντη την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News