Κυριακή 9 Απριλίου 2023

Αφράτο κέικ λεμονιού με γιαούρτι


Κλασικό ιταλικό κέικ με άφθονη λεμονάτη γεύση

Υλικά

- 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

- 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ

- 3/4 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη

- 1/4 κ. γλ. αλάτι

- 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

- 3/4 φλ. τσαγιού γιαούρτι με πλήρη λιπαρά

- Ξύσμα από 1 ή 2 λεμόνια

- 1/4 φλ. τσαγιού φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού

- 3/4 φλ. τσαγιού λάδι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα για κέικ.

Βήμα 2

Χτυπήστε μαζί τα ξηρά υλικά και αφήστε τα στην άκρη.

Βήμα 3

Χτυπήστε τα αυγά για 2 λεπτά μέχρι να γίνουν κιτρινωπά και παχύρρευστα και προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη.

Βήμα 4

Προσθέστε τα υπόλοιπα υγρά συστατικά και ανακατέψτε καλά.

Βήμα 5

Προσθέστε στο μείγμα τα ξηρά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.

Βήμα 6

Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και τοποθετήστε στο φούρνο. Ψήστε για 30- 35 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα και μια οδοντογλυφίδα που βάζετε στο κέντρο να βγαίνει χωρίς να κολλάει υγρό μείγμα.

Βήμα 7

Αφήστε το κέικ να κρυώσει σε σχάρα για 10 λεπτά πριν το ξεφορμάρετε. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το πασπαλίσετε με ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News