Κυριακή 23 Απριλίου 2023

Ψητός σολομός με σπαράγγια σε σάλτσα βουτύρου


Εκπληκτικός συνδυασμός γεύσεων

Υλικά

- 2 φιλέτα φρέσκου σολομού, με την πέτσα

- 3 κ. σ. βούτυρο

- 1/2 κιλό φρέσκα σπαράγγια, κομμένα

- 1/4 κ. γλ. αλάτι

- 1/8 κ. γλ. μαύρο πιπέρι

- 1/3 φλ. τσαγιού μαγιονέζα

- 1 κ. σ. ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμύδι

- 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

- 1/4 κ. γλ. ψιλοκομμένη φλούδα λεμονιού

- 1 κ. γλ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και σε μια κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.

Βήμα 2

Τοποθετήστε τον σολομό με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω στη μία πλευρά ενός ταψιού. Προσθέστε τα σπαράγγια στην άλλη πλευρά του ταψιού. Περιχύστε το λιωμένο βούτυρο πάνω από το σολομό και τα σπαράγγια και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 3

Ψήστε 12 έως 15 λεπτά ή μέχρι ο σολομός να ψηθεί και να ξεφλουδίζει εύκολα με ένα πιρούνι και τα σπαράγγια να είναι τρυφερά.

Βήμα 4

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τη μαγιονέζα, το φρέσκο κρεμμύδι, το μαϊντανό, τη φλούδα λεμονιού και το χυμό λεμονιού.

Βήμα 5

Σερβίρετε με τον ψητό σολομό και τα σπαράγγια. Αν θέλετε, προσθέστε επιπλέον μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News