Με άρωμα πορτοκαλιού και βανίλιας
Υλικά
- 1- 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο, μαλακωμένο
- 1- 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 4 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κ. σ. χυμό πορτοκαλιού
- 3 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 5- 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1- 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 3/4 κ. γλ. μαγειρική σόδα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, 5- 7 λεπτά. Προσθέστε τα 2 αυγά και χτυπήστε καλά. Προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού και τη βανίλια και ανακατέψτε.
Βήμα 2
Ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και προσθέστε τα σταδιακά στο μείγμα βουτύρου και ζάχαρης. Καλύψτε και βάλτε στο ψυγείο για 1 ώρα ή μέχρι να είναι εύκολο να χειριστείτε τη ζύμη.
Βήμα 3
Χωρίστε τη ζύμη σε μπάλες και σχηματίστε την καθεμία σε λωρίδα. Διπλώστε στη μέση και στρίψτε δύο φορές. Τοποθετήστε τα κουλουράκια σε απόσταση μεταξύ τους σε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Βήμα 4
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε τα υπόλοιπα 2 αυγά και αλείψτε τα κουλουράκια με ένα πινέλο.
Βήμα 5
Ψήστε στους 180 βαθμούς για 7-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News