Λιώνουν στο στόμα
Υλικά
- 1,5 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες
- 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
- 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού
- 2 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
- 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκιας ρίγανης
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα και λαδώστε ελαφρώς ένα μεγάλο ταψί.
Βήμα 2
Τοποθετήστε τις πατάτες στο ταψί και περιχύστε με το βούτυρο και το λάδι. Ανακατέψτε καλά. Απλώστε ομοιόμορφα και ψήστε για 30 λεπτά.
Βήμα 3
Γυρίστε τις πατάτες, και πάλι ομοιόμορφα, μετακινώντας τις κάτω στρώσεις προς τα πάνω.
Βήμα 4
Χτυπήστε τον ζωμό, τον χυμό λεμονιού, τη φλούδα και το σκόρδο σε ένα μπολ. Περιχύστε τις πατάτες και ψήστε για άλλα 30 λεπτά ή μέχρι να μειωθεί το υγρό και οι πατάτες να είναι τρυφερές και χρυσές.
Βήμα 5
Αλατοπιπερώστε και πασπαλίστε με ρίγανη για να σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News