Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Ανοιχτή επιστολή κατοίκου της Ροδωνιάς για τα αδέσποτα σκυλιά: «Δεν μας δίνει κανένας σημασία»


Δείτε την ανάρτηση κατοίκου της Κοινότητας Χρύσας - Τσάκων - Ροδωνιάς:

Φτάνοντας λοιπόν στο αμήν και μη ξέροντας τι να κάνω, ήρθε η ώρα να γράψω αυτό το κείμενο και να το δημοσιεύσω. Σίγουρα θα το δουν πολλοί, οι περισσότεροι όμως θα το αγνοήσουν. Εμένα όμως με ενδιαφέρει να το δουν άνθρωποι οι οποίοι υποτίθεται ότι μπορούν να κάνουν κάτι, όπως ο δήμαρχος της Αριδαίας, ο πρόεδρος του χωριού (Χρύσας, Τσακοι, Ροδωνιας) και η φιλοζωική της Αριδαίας.

Ας μπούμε στο κυρίως θέμα τους τελευταίους σχεδόν 8 μήνες σε κοντινή απόσταση από την κατοικία μου, στα γηπεδακια του χωριού, όπου υπάρχουν αρκετά σπίτια τριγύρω, βρίσκονται παρατημένα 9 αδέσποτα σκυλιά. Δυστυχώς έχουν σημειωθεί πολλά περιστατικά, κατά τα οποία τα σκυλιά είναι επιθετικά, μάλιστα καταφέρουν να πνίξουν 2 σκυλιά τα οποία είχαν σπίτι, αρπαζοντας τα από τα κάγκελα.

Ακόμη τις νυχτερινές ώρες δημιουργούν πολύ φασαρία, καθώς γίνονται μια αγέλη που προσπαθεί να επιτεθεί σε όποιο σκυλί βρίσκεται μέσα σε αυλή. Το χειρότερο όμως είναι ότι πολλές φορές είναι επιθετικά με τους πεζούς και με τους ποδηλάτες. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα να μην μπορούμε να βγούμε πεζοί, καθώς φοβόμαστε μην μας επιτεθούν, (γράφω σε πληθυντικό αριθμό διότι δεν είναι μόνο προσωπικό παράπονο. Εδώ να σημειωθεί ότι στο χωριό μου, που πολλοί δεν το γνωρίζουν, Κάτω Ροδωνια Αριδαίας, είμαστε περίπου 30-40 κάτοικοι. Οπότε εξαιτίας των λίγων κατοίκων, δεν μας δίνει κανένας σημασία. Ή καλύτερα μας δίνουν λίγο πριν τις εκλογές). Επιπρόσθετα θα γραψω και ένα προσωπικό μου παράπονο, ότι διανύω τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης μου και δεν έχω την ελευθερία να περπατήσω στο χωριό μου αλλά και να επισκεφτώ κοντινά μου πρόσωπα, διότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μήπως μου επιτεθεί κάποιο σκυλί ή και όλα μαζί, και πέρα από τον κίνδυνο υπάρχει και ο φόβος. Αυτός ο φόβος όμως θα υπάρχει και μετέπειτα, καθώς θα φοβάμαι να βγάλω μια απλή βόλτα το παιδί μου. Βέβαια αυτό δεν συμβαίνει μόνο σε εμένα, αλλά και σε άλλες μαμάδες και σε ακόμη περισσότερες γιαγιάδες και τα εγγόνια τους που μένουν στο χωριό, δημιουργώντας μεγάλη αποξένωση και την αντιπάθεια των μικρών παιδιών προς τα ζώα.

Τέλος επειδή θα υπάρξουν σίγουρα πολλά αρνητικά σχόλια, θα ήθελα να αναφέρω τα εξής γεγονότα. Πρώτον η οικογένεια μου βρήκε σπίτι σε 2 αδέσποτα σκυλιά. Δεύτερον οι περισσότεροι κάτοικοι του χωριού έχουμε κατοικίδια που τα αγαπάμε , όμως κινδυνεύουν από τα αδέσποτα. Τρίτον τα σκυλιά είναι εγκατελειμενα, έχουν εμβολιαστει από την φιλοζωική, αλλά συνεχίζουν να είναι επικίνδυνα. Πέμπτο και τελευταίο εύχομαι να βρεθεί μια λύση και όχι απλά η απάντηση του Δήμου να είναι "ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι", όπως επίσης και η φιλοζωική να μην τα ταΐζει μόνο, διότι αυτό είναι το τελευταίο και εμείς οι κάτοικοι μπορούμε να τα ταΐζουμε.

Βεβαίως και τα σκυλιά πρέπει να προστατευονται, αλλά εμάς τους πολίτες ποιος θα μας προστατέψει?

Μαρία Πεταλίδου

Κ. Ροδωνιά

.

12 σχόλια:

  1. Ο δήμος θα απαντήσει ότι δεν μπορεί να παρέμβει. Η φιλοζωική θα απαντήσει ότι ευθύνονται αυτοί που τα εγκατέλειψαν και όχι τα ίδια τα ζώα. Κι εμείς θα μείνουμε στο ίδιο έργο θεατές... Να φοβόμαστε να βγούμε έξω με τα παιδιά μας και τα δικά μας σκυλιά που τα έχουμε νόμιμα και τηρώντας όλες τις απαραίτητες διαδικασίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η υπογραφουσα για λόγους εντυπωσιασμού και άκρως επιπολαιότητας για να μη χρησιμοποιήσω κάτι άλλο παρά το γεγονός ότι έχει ενημερωθεί και η ίδια και οι κάτοικοι του χωριού της για την εν λόγω κατάσταση από τους αρμόδιους και την εν γένει νομοθεσία που ισχύει για τα αδέσποτα, εκτιμησε ότι η εν λόγω επιστολή θα αποτελέσει λύση για το θέμα.αν λοιπόν της έχουν επιτεθεί τα αδέσποτα η μόνη οδός είναι η αναφορά στους αρμαρμοδιους και θα ακολουθήσει η διαδικασία που προβλέπεται .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπόν ας απαντήσω εφόσον είμαι η υπογραφουσα στην ανώνυμη απάντηση σας! Πρώτον δεν έχω καμία ανάγκη να εντυπωσιάσω κανέναν! Δεύτερον πως μπορείτε να χαρακτηρίζεται επιπόλαιο το αίσθημα του φόβου! Τρίτον αναφέρομαι σε πραγματικά γεγονότα τα οποία συμβαίνουν καθημερινά! Και τέταρτον θα πρεπει να μου επιτεθούν ώστε ο αρμόδιος να κάνει κάτι!

      Διαγραφή
    2. Πες μας που μένεις να τα μαζέψουμε να και να τα αφήσουμε έξω από το σπίτι σου. Δεν είχες τι να κάνεις και είπες να γράψεις την εξυπνάδα σου.

      Διαγραφή
  3. Στην Αριδαια προχθες δαγκασε σκυλι το παιδι με ,7 ραμματα στ ποδι ..αυριο καποιον αλλον ..και συ μιλας 1.17 μιλας για εντυπωσιασμο ..και επιπολαιοτητα..βγες επωνυμα και απαντησε?
    Για να δουμε ποσα καστανα εχει η φουφου..φτανει το κρυφτουλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι λέτε ρε επιπόλαιοι. Αγαπάτε τα ζώα και βρίζετε τους ανθρώπους. Και εγώ σας λέω δεν αγαπάτε κανέναν λέγοντας αν θα συμβεί κάτι θα επιληφθούν οι αρμόδιοι και έτσι θα δοθεί αίσιο τέλος στην υπόθεση τραυματισμού από το ζώο. Αισχροί, που ειρωνεύεστε κιόλας έναν πολίτη που έκανε μια καταγγελία για ένα γεγονός που αφορά όλους μας όσοι βρισκόμαστε στον δρόμο.
    Την προβλήματά σας δεν σας τα καλύπτουν τα δύστυχα τα ζώα Δε φταίνε αυτά που βγήκαν ένα σωρό νόμοι και δεν εφαρμόζονται όπως θα έπρεπε. Φταίτε εσείς που δικαιολογείτε τα κακώς κείμενα με αυτά και δεν κάνετε τίποτα για βελτίωση. Παρά μόνο βρίζετε όσους παραπονούνται. Και σας λέω. Αν υπήρχε επίθεση στο παιδί σας θα μιλούσατε έτσι για όσους κάνουν καταγγελίες. Αλλά έτσι είναι οι όψιμοι Ευρωπαίοι και οι ψευτοκουλτουριάρηδες Έλληνες όπως εσείς που τάχα αγαπάτε τα σκυλιά και τις γάτες αλλά αν τα βαρεθείτε τα πετάτε,
    ΥΓ Σταύρο με γάτες και σκυλιά μεγαλώσαμε. Θέλω να απαντήσω σε αυτούς, έστω και ανώνυμα, που νομίζουν ότι αγαπάνε τα ζώα.
    Μη διαγράψεις το σχόλιό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρώτον κακώς λέγεται φιλοζωική,φιλοσκυλικη πρέπει να λέγεται γιατί για αυτούς δεν υπάρχουν ζώα,αλλά μόνο σκύλοι που έχουν φυσικά περισσότερα δικαιώματα και αξία από τον άνθρωπο.
    Ναι τα αγαπάτε και καλά κάνετε,κι εγώ μια ζωή είχα η σκύλο η γάτες,αλλά όχι κι έτσι.
    Το θέμα έχει ξεφύγει,θα γίνει το κακό μια μερα και να σας δω που θα πάτε και τι θα λέτε μετά.
    Η Αριδαία έχει γεμίσει με σκυλιά αρκούδες,αν αγριεψει ένας τέτοιος σκύλος πως μπορείς να τον αντιμετωπίσεις;
    Ανυπαρξία από όλους και σε όλα,κάνεις δεν κάνει τίποτα
    Λέτε ότι οι σκύλοι έχουν δικαιώματα,ναι έχουν αλλά έχουμε κι εμείς,κι επειδή είναι ζώα και δεν έχουν υποχρεώσεις,αυτόματα τις έχετε εσείς που σκιζετε τα....ρούχα σας για αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ολα τα ζωα τ αγαπάμε ακομη και σένα αγαπάμε.

      Διαγραφή
  6. ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΗΝΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ ΤΑ ΦΙΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρόβατα ψηφιστε Μπάτση να σας μαζέψει τα αδέσποτα χαχαχαχαχααχαχααχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα
    Δεν είστε μόνον εσείς κυρία μου. Πολύς κόσμος δυσκολεύεται, ακόμη και να βγει από το σπίτι του (κυρίως γυναίκες και παιδιά). Όταν ταΐζονται τα αδέσποτα, ανεξέλεγκτα και οπουδήποτε: σε εισόδους και πυλωτές πολυκατοικιων, ακόμη και από μπαλκόνια. Τότε τα ζώα παίρνουν το λάθος μήνυμα και κατοικοεδρεύουν εκεί που τα ταΐζουν. Επίσης, το τάισμα των αδέσποτων με κόκαλα ή περισσεύματα από τα κρεοπωλεία, μόνο κακό κάνει. Τέλος, ας σκεφτεί πολύ σοβαρά, ο καθένας μας τις ευθύνες που συνεπάγεται η υιοθεσία και το μεγάλωμα ενός ζώου. Δεν είναι λούτρινα που μπορούμε όταν τα βαρεθουμε, να τα πετάξουμε.
    Παιδεία λοιπόν και ανάληψη ευθύνης από όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μια ακόμη σκέψη. Φιλοζωία δεν είναι να ταΐζεις ένα αδέσποτο πετώντας του τροφή από το μπαλκόνι ή μπροστά στην είσοδο της κατοικίας κάποιου συμπολίτη σου. Γιατί και η Φιλοζωία έχει τις δικές της ευθύνες και κυρίως, απαιτεί υπεύθυνη συμπεριφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News