Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Έδεσσα: Λαμπροί εορτασμοί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης για την Παναγία Ελεούσα (ΦΩΤΟ)


Με την λιτάνευση της ιεράς εικόνος της Παναγίας Ελεούσης, εφεστίου εικόνος του Μητροπολιτικού οικήματος (17ος αι.), εορτάσθηκε στον ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης η Μεσοπεντηκοστή.

Την Τρίτη 9 Μαΐου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η πρόοδος της ιεράς εικόνος από το Μητροπολιτικό οίκημα στον ιερό ναό και τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Μεγάλος αριθμός κληρικών από όλη την ιερά Μητρόπολη έλαβε μέρος στην λιτανεία και την ιερά ακολουθία. Παρέστησαν επίσης οι τοπικοί εκπρόσωποι αρχών και φορέων και πλήθος πιστών. Κατά την διάρκεια του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Αρχιδιάκονο της Μητροπόλεως τον ιεροδιάκονο Μωυσή Σάγγα.

Την επομένη τελέσθηκε ο Όρθρος της εορτής και πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην οποία τον Σεβασμιώτατο εκπροσώπησε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Καραλάζος και κήρυξε τον θείο λόγο.












 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News