Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

Φτερούγες κοτόπουλου με σκόρδο και παρμεζάνα


Εναλλακτική πρόταση για ένα πρωτότυπο ορεκτικό

Υλικά

- 1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου

- 1 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ

- 3 κ. γλ. αλάτι

- 1 1/2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη

- 1 1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι

- 1/2 φλιτζάνι (1 μπαστούνι) ανάλατο βούτυρο

- 6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

- 2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

- 1/3 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βήμα 2

Τοποθετήστε τις φτερούγες κοτόπουλου σε ένα ταψί ή δίσκο στρωμένο με χαρτί κουζίνας. Σκουπίστε το κοτόπουλο με επιπλέον χαρτί κουζίνας.

Βήμα 3

Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη σκόνη σκόρδου και το μαύρο πιπέρι.

Βήμα 4

Πασπαλίστε ομοιόμορφα τις φτερούγες κοτόπουλου με το καρύκευμα.

Βήμα 5

Στρώστε ένα άλλο ταψί με αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε μια συρμάτινη σχάρα από πάνω. Τοποθετήστε τις καρυκευμένες φτερούγες κοτόπουλου στη σχάρα αφήνοντας χώρο μεταξύ κάθε κομματιού κοτόπουλου.

Βήμα 6

Προαιρετικά τοποθετήστε τις προετοιμασμένες φτερούγες στο ψυγείο σας και βάλτε τις στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Αυτό θα εξασφαλίσει την τραγανότητά τους.

Βήμα 7

Αν δεν έχετε τον επιπλέον χρόνο για το ψυγείο, ψήστε αμέσως το κοτόπουλο στο φούρνο για 30- 35 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί πλήρως και να ροδίσει.

Βήμα 8

Ενώ το κοτόπουλο ψήνεται, φτιάξτε τη σάλτσα παρμεζάνας με σκόρδο. Σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά λιώστε το βούτυρο. Μόλις λιώσει, κατεβάστε το βούτυρο από τη φωτιά και προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το μαϊντανό και το τυρί και ανακατέψτε καλά.

Βήμα 9

Αφαιρέστε το ψημένο κοτόπουλο από το φούρνο και μεταφέρετε το σε ένα μεγάλο μπολ. Περιχύστε τις φτερούγες με τη σάλτσα σκόρδου παρμεζάνας και ανακατέψτε απαλά μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα με τη σάλτσα.

Βήμα 10

Όταν σερβίρετε, πασπαλίστε με επιπλέον τριμμένο τυρί, αν θέλετε. Σερβίρετε αμέσως ενώ είναι ζεστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News