Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Θ. Τζάκρη: Παρέμβαση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για να ξεκινήσει ο ΕΛΓΑ άμεσα τις εκτιμήσεις


Θ. Τζάκρη: «Ολοκληρωτική καταστροφή της πρώιμης παραγωγής κερασιών από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στην Π.Ε. Πέλλας»

Η υπ. βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Θεοδώρα Τζάκρη, απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την οποία κοινοποιεί και στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, με την οποία τον ενημερώνει για την ολοσχερή καταστροφή των πρώιμων κερασιών στην ΠΕ Πέλλας, εξαιτίας των συνεχών και έντονων πρόσφατων βροχοπτώσεων με αποτέλεσμα σοβαρές επιπτώσεις στην αναμενόμενη τοπική παραγωγή όλων των πεδινών περιοχών όλων των πεδινών περιοχών της ΠΕ Πέλλας κι αν οι βροχοπτώσεις συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα και του ορεινού και ημιορεινού όγκου της Έδεσσας.

Η κ. Τζάκρη σημειώνει στην επιστολή της ότι έχει γίνει αποδέκτης της έντονης ανησυχίας και της απόγνωσης των αγροτών της Πέλλας, καθώς βλέπουν τους κόπους τους να καταστρέφονται από την επικράτηση αντίξοων καιρικών συνθηκών και το γεγονός ότι δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, καθώς η μειωμένη παραγωγή επιβαρύνεται σημαντικά από το αυξημένο κόστος παραγωγής.

Ζήτησε δε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο ΕΛΓΑ να ξεκινήσει άμεσα την διαδικασία, δηλαδή τις προεπισκοπήσεις σε όλες τις τοπικές κοινότητες και το άνοιγμα των αναγγελιών προκειμένου να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν οι δηλώσεις των αγροτών που έχουν υποστεί ζημίες στην παραγωγή τους, γεγονός που θα σημάνει και την έναρξη της διαδικασίας των εξατομικευμένων εκτιμήσεων και της καταβολής των αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News