Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Πίτα από σπαγγέτι


Σερβίρετε με μια πράσινη σαλάτα και έχετε ένα υπέροχο, ζεστό γεύμα

Υλικά

- 250 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης

- 1 κ. σ. ελαιόλαδο

- 250 γρ. ιταλικό λουκάνικο γαλοπούλας ή χοιρινό (ή μοσχαρίσιος κιμάς, κοτόπουλο ή γαλοπούλα)

- 3- 4 φλ. τσαγιού φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένο

- 4-5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

- 1 κ. σ. ιταλικό καρύκευμα

- 1/4 κ. γλ. θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι

- 600 γρ. σάλτσα μαρινάρα

- 1/2 φλ. τσαγιού τυρί cottage

- 2 κ. σ. πέστο βασιλικού

- 2 μεγάλα αυγά

- 1/2 κ. γλ. χοντρό αλάτι

- 1/2 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι

- 1 φλ. τσαγιού τεμαχισμένη μοτσαρέλα

- 1/4 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

- 1/4 φλ. τσαγιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βήμα 2

Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό σε βρασμό. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώστε τα και αφήστε τα στην άκρη.

Βήμα 3

Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέστε το λουκάνικο και σοτάρετε 5-7 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά και να ψηθεί μέχρι μέσα, σπάζοντας σε μικρά κομμάτια καθώς σοτάρετε. Προσθέστε το σπανάκι και το σκόρδο και σοτάρετε άλλα 2-3 λεπτά ή μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Ανακατέψτε το ιταλικό καρύκευμα και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Αποσύρετε από τη φωτιά.

Βήμα 4

Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη μαρινάρα, το τυρί cottage, το πέστο, τα αυγά, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 5

Χρησιμοποιώντας μια λαβίδα, ρίξτε τη μαρινάρα και τα μαγειρεμένα σπαγγέτι στο σκεύος με το μείγμα λουκάνικων, ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν και απλώστε τα σε μια στρώση. Τοποθετήστε από πάνω την τεμαχισμένη μοτσαρέλα.

Βήμα 6

Ψήστε 28- 32 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί η πίτα σας. Γυρίστε το φούρνο στο γκριλ για 2-3 λεπτά ή μέχρι το τυρί να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρά. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να καθίσει 5-10 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News