Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

Σταύρος Βαφειάδης: «Καμία παρέμβαση στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας, πέντε μήνες μετά το τραγικό δυστύχημα»


Ορθή η απόφαση για ονοματοδοσία της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου εις μνήμην του Σίμου Σωτηριάδη. Άλλωστε, επί σειρά ετών, άφησε το θετικό του αποτύπωμα στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και στην εκπαίδευση.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα, σχεδόν πέντε μήνες μετά, δεν έχει γίνει η παραμικρή παρέμβαση στην περιοχή του 2ου και του 3ου Δημοτικού Σχολείου, όπου έγινε το τραγικό δυστύχημα. Κάτι ανάλογο ισχύει, βέβαια και για τα περισσότερα σχολεία του Δήμου μας. Δεν υπάρχει ούτε το ελάχιστο, που είναι οι σωστές διαβάσεις πεζών και η απαραίτητη σήμανση.

Ο Δήμος και κάθε αρμόδιος φορέας, οφείλει να εκπονήσει μια ολοκληρωμένη μελέτη και να προχωρήσει στην υλοποίηση στοχευμένου έργου, ώστε να αποφευχθεί στο μέλλον μια ανάλογη τραγωδία. Πρόκειται για έναν δρόμο που καθημερινά τον διασχίζουν εκατοντάδες παιδιά, εκπαιδευτικοί και γονείς και είναι χρέος της πολιτείας να μεριμνήσει για την ασφάλειά τους.

Ας γίνει αυτό το τραγικό συμβάν, η αφορμή για να ασχοληθούμε λίγο πιο υπεύθυνα με ζητήματα που άπτονται της οδικής ασφάλειας, ιδιαίτερα σε χώρους που συχνάζουν μικρά παιδιά. Γνωρίζοντας τον αείμνηστο Σίμο Σωτηριάδη, είμαι βέβαιος ότι και ο ίδιος αυτό θα επιδίωκε.

Σταύρος Βαφειάδης

Δημοσιογράφος

υπ. Δημοτικός Σύμβουλος Αλμωπίας

3 σχόλια:

  1. Πολύ σωστή η επισήμανσή σας κ. Βαφειάδη και συγχαρητήρια για τον χρόνο που την καταθέτετε.
    Η νέα σχολική χρονιά, πρέπει να βρει όλα τα ενεργά σχολεία του Δήμου μας με όλες τις απαραίτητες βασικές παρεμβάσεις όλων των αρμόδιων υπηρεσιών, που θα βοηθήσουν έτσι ώστε να μην υπάρξει στο μέλλον κ α ν έ ν α μα κ α ν έ ν α ατύχημα!
    Οι σωστές διαβάσεις πεζών, οι ξεκάθαρες διαγραμήσεις, οι νέες σημάνσεις για λειτουργία σχολείων και ύπαρξη παιδιών, σεμινάρια σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές για την είσοδο και την έξοδο των μαθητών, αλλά και σε κεντρικούς δρόμους (εκεί που οι ταχύτητες ανεβαίνουν!) ακόμα και η συμβολή της Αστυνομίας ια περιορισμό ταχύτητας η για μη χρήση κινητών την ώρα της οδήγησης μπορούν να είναι λίγες από αυτές.
    Υπάρχει πολύς χρόνος η νέα σχολική χρονιά να μας βρεί όλους έτοιμους!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πως αφου βάλανε το ονομα του στην αιθουσα γι'αυτους ισως αρκει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απόλυτα εύστοχος κ.Βαφειάδη. δυστυχώς συμπολιτευση και αντιπολίτευση κατώτεροι των περιστάσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News