Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

Σπαγγέτι με πιπέρι, βασιλικό και σάλτσα λεμονιού


Comfort πρόταση, έτοιμη σε λίγα λεπτά

Υλικά

- 450 γρ. σπαγγέτι

- 2/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

- 1/2 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού

- 2 κ. σ. ξύσμα λεμονιού

- 1/2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

- 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα, τριμμένη

- 1/4 φλ. τσαγιού πεκορίνο τριμμένο

- Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

Βήμα 1

Φέρτε σε βρασμό μια μεγάλη κατσαρόλα με 6 φλιτζάνια νερό. Όταν πάρει βράση, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας αλάτι. Βυθίστε τα σπαγγέτι και μαγειρέψτε για 9 λεπτά.

Βήμα 2

Ενώ τα σπαγγέτι βράζουν, προσθέστε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε πολύ χαμηλή φωτιά και στη συνέχεια σβήστε τη φωτιά. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, το πιπέρι, την παρμεζάνα και το πεκορίνο και ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί μια σάλτσα.

Βήμα 3

Όταν τα σπαγγέτι είναι έτοιμα, χρησιμοποιήστε μια λαβίδα για να τα βγάλετε από το νερό και να τα βάλετε στο μπολ με τη σάλτσα. Προσθέστε λίγο από το νερό των ζυμαρικών αν θέλετε να κάνετε τη σάλτσα πιο ζουμερή.

Βήμα 4

Ανακατέψτε τα σπαγγέτι μέχρι να καλυφθούν όλα με τη σάλτσα. Σερβίρετε αμέσως γαρνιρισμένα με μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News