Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Φούστανη: Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα - Σφοδρή σύγκρουση μπροστά από το Γυμνάσιο (ΦΩΤΟ)


Του Σταύρου Βαφειάδη

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε τη Δευτέρα 19 Ιουνίου στην Ε.Ο. Αριδαίας - Αρχαγγέλου, στο ύψος της Φούστανης.

Συγκεκριμένα, μπροστά στο Γυμνάσιο σημειώθηκε σύγκρουση δύο αυτοκινήτων. Ευτυχώς οι ζημιές ήταν μόνο υλικές και δεν υπάρχουν θύματα. Ενδεικτικό της σφοδρής σύγγρουσης, είναι το γεγονός ότι ένα από τα αυτοκίνητα εξοστρακίστηκε στην παρακείμενη καφετέρια που βρίσκεται πάνω στο σταυροδρόμι. Και να σκεφτεί κανείς, ότι οι μαθητές είχαν σχολάσει μόλις μισή ώρα νωρίτερα, που σημαίνει ότι από τύχη δεν διέσχιζαν παιδιά τον δρόμο.

Με αφορμή αυτό το συμβάν, ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου θέλει να επικαιροποιήσει ένα πάγιο αίτημά του. Συγκεκριμένα, όπως τονίζει, αυτό το περιστατικό θα πρέπει να γίνει αφορμή για την αναθέρμανση και διεκδίκηση επίλυσης του σοβαρότατου αυτού προβλήματος συγκοινωνιακής κυκλοφορίας που υπάρχει έξω από το σχολείο μας. Και προσθέτει: "Πρέπει γονείς και εκπαιδευτικοί να αναδείξουμε προς όλους τους αρμόδιους φορείς την επικινδυνότητα που υπάρχει έξω από το σχολείο".

Η πρόταση του σχολείου, διαχρονικά, είναι να δημιουργηθεί κυκλοφοριακός κόμβος, ώστε να μηδενίζουν την ταχύτητά τους όλα τα αυτοκίνητα από οποιαδήποτε κατεύθυνση και αν έρχονται.

Αν δεν γίνει κάτι ουσιαστικό από τους αρμόδιους φορείς, που δεν θα περιορίζεται μόνο στις πινακίδες ορίου ταχύτητας, εκφράζονται φόβοι ότι δεν θα αποφύγουμε, μελλοντικά, πολύ δυσάρεστες καταστάσεις. Γι' αυτό θεωρούμε υποχρέωσή μας ως μέσο να αναδείξουμε αυτό το σημαντικό ζήτημα. 






1 σχόλιο:

  1. Μονο Κυκλοφοριακος κομβος να γινει;;; γιατι δεν λετε ποσα αυτοκηνητα κυκλοφορουν χωρις αδιες χωρις πινακιδες χωρις ασφαλιες;;;απο μοτοσικλετες δεν το συζητο χαμος γυνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News