Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Κοχύλια γεμιστά με κιμά και μανιτάρια


Διαφορετική εκδοχή των ζυμαρικών με κιμά

Υλικά

- 250 γρ. κοχύλια (το jumbo μέγεθος)

- 220 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

- 280 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα

- 1 φλ. τσαγιού τυρί ρικότα

- 1 μεγάλο αυγό

- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

- 2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη

- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι κατά βούληση

- 450 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας

- 1 1/2 φλ. τσαγιού τεμαχισμένη μοτσαρέλα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βήμα 2

Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό σε βρασμό. Ανακατέψτε τα κοχύλια και μαγειρέψτε τα ζυμαρικά χωρίς κάλυμμα, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να είναι σταθερά στο δάγκωμα, περίπου 10 λεπτά. Σουρώστε τα κοχύλια και αφήστε τα στην άκρη.

Βήμα 3

Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε τον μοσχαρίσιο κιμά στο τηγάνι μέχρι να ροδίσει, 5 έως 7 λεπτά.

Βήμα 4

Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι τα μανιτάρια να μαλακώσουν και να απελευθερώσουν τα υγρά τους, περίπου 5 λεπτά.

Βήμα 5

Σουρώστε και πετάξτε το περιττό λίπος. Μεταφέρετε το μείγμα σε ξεχωριστό μπολ και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, περίπου 10 λεπτά.

Βήμα 6

Ανακατέψτε το τυρί ρικότα, το αυγό, το σκόρδο και τη ρίγανη στον κιμά μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 7

Προσθέστε το 1/2 της σάλτσας ντομάτας στον πάτο ενός ταψιού. Γεμίστε κάθε κέλυφος με περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού κιμά και τοποθετήστε τα κοχύλια με τη γέμιση με το ανοιχτό μέρος προς τα πάνω στο ταψί.

Βήμα 8

Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα κελύφη και τη γέμιση. Απλώστε την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας πάνω από τα κελύφη και πασπαλίστε με τριμμένη μοτσαρέλα.

Βήμα 9

Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και να αρχίσει να ροδίζει, περίπου 25 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News