Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

Προεκλογική εκδήλωση πραγματοποίησε η Τομεακή Επιτροπή Πέλλας του ΚΚΕ στην Αριδαία (ΦΩΤΟ)


Την εκδήλωση άνοιξε ο Κοντίδης Χρήστος, μέλος της ΤΕ Πέλλας του ΚΚΕ.

Στον χαιρετισμό του σημείωσε τα εξής:

Και από εδώ από την Αλμωπία, δόθηκε ένα ηχηρό μήνυμα στις 21 του Μάη με την άνοδο του ΚΚΕ τόσο σε ποσοστό όσο και σε ψήφους. Όλοι μάς νοιώσαμε την ηθική δικαίωση, είδαμε ένα πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπο του κόσμου που πορεύτηκε μαζί μας στους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, έξω από τις πύλες των εργοστασίων κομπόστας, στους αγώνες των αγροτών.

Αυτό το χαμόγελο μπορούμε να το κάνουμε ακόμη πιο πλατύ, με την ακόμη μεγαλύτερη άνοδο του κόμματος στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, εκλέγοντας και στο νομό μας βουλευτή.

Γιατί οι κομμουνιστές, δεν επιδιώκουμε και δεν μεταφράζουμε το εκλογικό αποτέλεσμα με βάση το ατομικό όφελος.

Γιατί οι κομμουνιστές επιστρέφουμε αυτό το αποτέλεσμα καθημερινά στους αγώνες του λαού μέσα και έξω από τη βουλή.

Γιατί γνωρίζουμε πως μετά τις εκλογές τα δύσκολα θα είναι μπροστά μας, και χωρίς ένα ισχυρό ΚΚΕ, ο λαός θα ματώσει ξανά για «του αφέντη το φαί», γιατί οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας θα συνεχίσουν με αμείωτη ένταση, τα προαπαιτούμενα του νέου μνημονίου που έρχεται, του ταμείου ανάκαμψης, θα φορτωθούν στις δικές μας πλάτες για να θησαυρίζουν οι βιομήχανοι, η χώρα μας θα εμπλέκεται ακόμη πιο βαθιά στους ανταγωνισμούς των ΗΠΑ ΝΑΤΟ και ΕΕ με την Ρωσία και την Κίνα, στον πόλεμο στην Ουκρανία καθιστώντας τη χώρα μας εν δυνάμει στόχο.

Ισχυρό ΚΚΕ την επόμενη των εκλογών, γιατί δεν συμβιβαζόμαστε με τις εικόνες θαλασσοπνιγμένων προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο και τη μεσόγειο, γιατί δεν συμβιβαζόμαστε «με το να πηγαίνουμε και όπου βγει» στα διαχρονικά Τέμπη στα εργασιακά κάτεργα, γιατί δεν συμβιβαζόμαστε το 2023 ο μισθός μας να είναι χαμηλότερος από ότι ήταν πριν από μία δεκαετία, γιατί δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι πεθαίνουν άνθρωποι σε καρότσες φορτηγών λόγο έλλειψης ασθενοφόρων.

Θέλουμε να ζήσουμε στον τόπο μας με αξιοπρέπεια, να δούμε την περιοχή μας να προοδεύει, οι κόποι μας να πιάνουν τόπο και όχι να ζούμε με την αγωνία για το αύριο σε ένα συνεχές κυνήγι για μια θέση στον ήλιο.

Μοναδική προοπτική, σίγουρος δρόμος, είναι ο δρόμος του αγώνα.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε η Παπαδοπούλου Ελένη υποψήφια βουλευτής Πέλλας του ΚΚΕ, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ. Στην ομιλία της ανέφερε μεταξύ άλλων: Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στην Αριδαία στον Δήμο Αλμωπίας, για να δώσουμε με ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία τη νέα εκλογική μάχη για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, τις τελευταίες αυτές μέρες που μένουν. Στις εκλογές του Μάη έγινε ένα θετικό βήμα, μέσα σε ένα αρνητικό συσχετισμό που παραμένει. Τώρα όμως πάμε να κάνουμε και τα επόμενα βήματα. Μέχρι και τις 25 του Ιούνη κάνουμε τη νύχτα μέρα. Να μην αφήσουμε σπίτι, δρόμο, γειτονιά, πλατεία, χώρους δουλειάς, μικρομάγαζα, που να μην φτάσει το κάλεσμα μας, παντού με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι.

Γιατί το δίλημμα των εκλογών, είναι ένα και πιο καθαρό: Συναίνεση στην αντιλαϊκή πολιτική ψηφίζοντας απ’ ευθείας τη ΝΔ, ή τα κόμματα που θα συνεχίζουν να βάζουν πλάτη γι’ αυτή ή ένα ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ, ώστε μαζί με το λαό να βάλει εμπόδια, να αποσπάσει κάποιες κατακτήσεις και να ανοίξει ένα διαφορετικό φιλολαϊκό δρόμο;

Γιατί ξέρουμε ότι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις εκλογές του Μάη, ήταν το μόνο στοιχείο του εκλογικού αποτελέσματος που έκανε πολλούς να χαμογελάσουν, ακόμα και πολλούς που τελικά δεν το ψήφισαν. Τους λέμε όμως να το κάνουν τώρα, για να χαμογελάσουμε περισσότερο όλοι μαζί. Για να κοπεί το χαμόγελο σε όσους ονειρεύονται «πανίσχυρες» κυβερνήσεις που θα τσακίζουν τους εργαζόμενους ή όσους καλλιεργούν τέτοιους φόβους, για να εκβιάσουν πάλι τον λαό πάνω από την κάλπη.

Τώρα χρειάζεται ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ για 100% μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και στη συναίνεση που θα της παρέχουν όλοι οι άλλοι. Αυτό είναι που θα μετρήσει για τον λαό απέναντι στα δύσκολα που του ετοιμάζουν για την επόμενη μέρα.

Γι' αυτό λέμε: στις 25 Ιούνη ΚΚΕ δυνατό, γιατί η ελπίδα βρίσκεται μόνο εδώ!

Η σημαντική άνοδος που καταγράφει το ΚΚΕ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε όλες τις εκλογικές Περιφέρειές της, σε όλα τα αστικά κέντρα και τα χωριά, όπως και εδώ στο νομό Πέλλας μας γεμίζει με αισιοδοξία, γιατί αποδεικνύει την αύξηση του κύρους του Κόμματος στον λαό. Αναδεικνύει ότι αυτή η ψήφος στο ΚΚΕ αποτελεί συνειδητή επιλογή χιλιάδων που συμπορεύτηκαν με τους κομμουνιστές τα τελευταία χρόνια σε όλα τα μέτωπα πάλης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας, κόντρα στην πολιτική που συνθλίβει τη ζωή τους.

Καλούμε, λοιπόν, όσους και όσες εμπιστεύτηκαν το ΚΚΕ, πολλοί για πρώτη φορά, να το ξανακάνουν. Γιατί τώρα έχουν περισσότερους λόγους να το κάνουν. Να μη χαθεί καμία ψήφος λόγω αποχής.

Καλούμε επίσης όσους σκέφτηκαν να ψηφίσουν KKE, αλλά τελευταία στιγμή δίστασαν, να το κάνουν τώρα. Για να είμαστε όλοι μαζί πιο δυνατοί, στις 26 Ιουνίου, να συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη υπέρ των συμφερόντων των «πολλών». Εμείς λοιπόν λέμε απλά και καθαρά:  Πιο Δυνατό ΚΚΕ για να μη μπορούν να βρουν ησυχία. Και τους υποσχόμαστε ότι την ησυχία να εφαρμόσουν το αντιλαϊκό τους σχέδιο, δε θα τη βρουν.

Τέτοια ησυχία δεν τη βρήκαν άλλωστε πριν τις πρώτες εκλογές, όπως δε τη βρήκαν την επόμενη των εκλογών, αυτές τις λίγες μέρες. Έτσι και μετά τις 25 Ιούνη οι κομμουνιστές θα είναι εκεί, στην πρώτη γραμμή, για να αποκρούσουν την επίθεση, αλλά και για να οργανώσουν τη λαϊκή αντεπίθεση, όπου θα τα φέρει όλα τούμπα.




 

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News