Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Ζουμερά μπούτια κοτόπουλου με γλυκιά σος μελιού με σκόρδο


Νόστιμα και αρωματικά

Υλικά

- 6 μπούτια κοτόπουλου

- 1 κ. σ. ανάλατο βούτυρο

- 3 σκελίδες σκόρδο

- 1 κ. σ. καστανή ζάχαρη

- 1/4 φλ. τσαγιού μέλι

- 1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι

- 1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη

- 450 γρ. φασολάκια

- Αλάτι, ανάλογα με τη γεύση

- Πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο 200 βαθμούς και αλατοπιπερώστε τα μπούτια κοτόπουλου.

Βήμα 2

Λιώστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο με την πέτσα προς τα κάτω και ψήστε το και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει.

Βήμα 3

Αφαιρέστε τα μπούτια του κοτόπουλου και αφήστε τα στην άκρη. Αδειάστε το περιττό λίπος, αλλά αφήστε λίγο για τη σάλτσα.

Βήμα 4

Προσθέστε το σκόρδο, ανακατέψτε μέχρι να αρωματιστεί, στη συνέχεια προσθέστε την καστανή ζάχαρη, το μέλι, το θυμάρι και τη ρίγανη και ανακατέψτε. Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία.

Βήμα 5

Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι και καλύψτε το με τη σάλτσα.

Βήμα 6

Προσθέστε τα φασολάκια στο τηγάνι.

Βήμα 7

Ψήστε για 25 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News