Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Έδεσσα: Λαμπροί εορτασμοί στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος (ΦΩΤΟ)


Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η ετήσια πανήγυρις της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Εδέσσης την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος (5.6.2023). Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ο οποίος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε τις δωρεές του Αγίου Πνεύματος. Αυτό παρέχει την χάρη της ιερωσύνης και τελεί τα μυστήρια της Εκκλησίας. Τόνισε επίσης μεταξύ άλλων, ότι το Άγιον Πνεύμα δίδεται στους πιστούς από την βάπτισή τους και στερεώνει μέσα στις καρδιές τους τον Χριστό.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτανεία πέριξ του πανηγυρίζοντος καθολικού της Μονής κατά το πέρας της οποίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε το Άγιον Πνεύμα να καρποφορεί στις καρδιές όλων των πιστών. Συνεχάρη επίσης την Γερόντισσα Πορφυρία, καθηγουμένη της Ιεράς Μονής, για την προετοιμασία της πανηγύρεως.

Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ παρέστησαν οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών. Πλήθος προσκυνητών μετείχε στις εορταστικές ακολουθίες.





























 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News