Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

«Σιγή ιχθύος» τηρεί η Θ. Τζάκρη μετά την παραίτηση Τσίπρα - Τι είχε αναφέρει στην τελευταία της δήλωση


Μετά το αρχικό μούδιασμα της χθεσινής ανακοίνωσης του Αλέξη Τσίπρα από το Ζάππειο, πως παραιτείται από την προεδρία του κόμματος και δεν πρόκειται να είναι εκ νέου υποψήφιος, στην Κουμουνδούρου έχουν αρχίσει οι ζυμώσεις για τον χρονικό ορίζοντα των διαδικασιών που θα πρέπει να ακολουθηθούν από ‘δω και πέρα, καθώς επίσης και για το πόσοι και ποιοι θα κατέλθουν υποψήφιοι για την ηγεσία.

Ήδη έχουν πέσει στο τραπέζι τα πρώτα πιθανά ονόματα για την διεκδίκηση του προεδρικού θώκου. Καταρχάς ακούγεται πολύ έντονα το όνομα της Έφης Αχτσιόγλου. Αν και είναι μόλις 38 ετών, έχει ήδη διανύσει μια σημαντική πολιτική πορεία. Διετέλεσε υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έχει εκλεγεί βουλευτής από το 2019 και είχε αγαστή συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεν αναμένεται να στηρίξει ανοικτά κανένα πρόσωπο, ωστόσο διάκειται θετικά στο ενδεχόμενο να τον αντικαταστήσει η νεαρή πολιτικός.

Την ίδια στιγμή, "σιγή ιχθύος" τηρεί η Βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία είναι από τους ελάχιστους πασοκογενείς Βουλευτές που διασώθηκαν και κράτησαν την έδρα τους στη Βουλή. Είναι ενδεικτικό το γεγονός, ότι στις εκλογές του Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ στην Πέλλα πήρε 16.831 ψήφους, με την Θεοδώρα Τζάκρη να παίρνει 11.500 ψήφους. Στις σημερινές δεύτερες εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε περίπου 15.000 ψήφους στην Πέλλα και διατηρεί την έδρα της η Θεοδώρα Τζάκρη που ήταν πρώτη στη λίστα.

Η κ. Τζάκρη μία μέρα μετά το εκλογικό αποτέλεσμα είχε δηλώσει μεταξύ άλλων: "Πολύ πριν την ώρα των εκλογών είχα τονίσει ότι έχουμε μπει σε μια νέα περίοδο αποκατάστασης της ενότητας όλης της δημοκρατικής παράταξης, καθώς και ανασύνταξης και ανάκτησης της δυναμικής της κι αυτός είναι ο στίβος στον οποίο όλοι θα αγωνιστούμε και θα κριθούμε. Με αυτό τον τρόπο προσπάθησα να δώσω κι αυτή τη δύσκολη για όλους μας εκλογική μάχη του Ιουνίου! Τα προβλήματα είναι υπαρκτά και οι εξελίξεις δε μπορούν να περιμένουν".

Ακολούθησε η παραίτηση Τσίπρα που σόκαρε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την κ. Τζάκρη να μην έχει κάνει την παραμικρή τοποθέτηση. Έτσι αναμένεται με ενδιαφέρον η τοποθέτησή της.

1 σχόλιο:

  1. Κυρία Θεοδώρα. Διαλέξτε. Ή επιστροφή στις ρίζες [ΠΑΣΟΚ] ή τραβάμε μπροστά [ΝΔ] Βέβαια υπάρχει και η καλύτερη λύση [ΤΙΠΟΤΑ]
    Φιλικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News